Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V kinách je Dobrý šéf, španielska komédia s J. Bardemom

Snímka z filmu Dobrý šéf. Foto: Youtube/ BONTONFILM SK

Komédia získala ocenenie Goya v šiestich kategóriách vrátane hlavnej ceny za najlepší film, ceny za réžiu, scenár, hudbu či strih.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Zamaskovaný na nepoznanie je v novej komédii Dobrý šéf Javier Bardem. Jeden z najväčších hereckých "chameleónov" súčasnosti stvárňuje v španielskom filme šéfa rodinnej továrne, ktorý to preháňa s otcovskou starostlivosťou o zamestnancov.

Distribučná spoločnosť avizuje zlomyseľne vtipnú čiernu komédiu z pracovného prostredia ako Bardemovu one man show, aj vďaka hercovi sa snímka stala najlepším španielskym filmom minulého roka. Ocenenie Goya získala v šiestich kategóriách vrátane hlavnej ceny za najlepší film, ceny za réžiu, scenár, hudbu či strih. Bardem sa stal najlepším hercom v hlavnej úlohe.



Hrá Julia Blanca, ktorá má rád v živote rovnováhu a poriadok. Jeho hlavnou životnou náplňou je získavanie ocenení za vynikajúce podnikanie. Teraz chce zbierku firemných diplomov rozšíriť o ďalšie ocenenie. Jeho spoločnosť sa dostala do finále ceny regionálnej vlády pre najlepší podnik a čoskoro má továreň navštíviť hodnotiaca komisia. Dovtedy musí byť na pracovisku všetko tip-top, a to aj za cenu, že sa poriadok dosiahne nie celkom etickými prostriedkami.

Továreň na výrobu váh je rodinná firma, ktorú viedol už Juliov otec. Všetkých tam pozná, všetci poznajú jeho a on berie rodinné podnikanie naozaj vážne. "Viete, že sme so ženou nemali deti. Mojimi deťmi ste vy všetci," pripomína zamestnancom. Juliova otcovská starostlivosť o zamestnancov však nie je tak úplne s kostolným poriadkom.

"Ak vaše problémy ovplyvňujú chod firmy, sú to aj moje problémy," vyhlasuje šéf, ktorého intrigy a zásahy do súkromia zamestnancov vyvrcholia krátko pred príchodom hodnotiacej komisie do firmy. Práve vtedy sa všetok ťažko nadobudnutý poriadok začne rúcať. Vedúci výroby má doma manželské problémy, v práci tak predvádza jednu chybu za druhou, pred továrňou demonštruje prepustený zamestnanec a karty zamieša aj nová atraktívna stážistka na marketingu. Dobrý šéf bude mať čo robiť, aby stihol všetky problémy včas zamiesť pod koberec.

Španielsku komédiu prináša do kín od 6. októbra Bontonfilm.