Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Film: V Princovi mamáčikovi sa z Arabely stala kráľovná

Jana Nagyová, archívna snímka. Foto: Wikipedia

Film Princ mamáčik uvádza do kín Bontonfilm od štvrtka 27. októbra.

Bratislava 27. októbra (TASR) – Po slávnostnej stredajšej (26. 10.) premiére v Bratislave vstupuje vo štvrtok do kinodistribúcie Princ mamáčik, film českého herca a hudobníka Jana Budařa. Takmer po 30 rokoch sa v ňom na filmové plátna vrátila predstaviteľka kultovej princeznej Arabely, herečka Jana Nagyová. Filmovú novinku, v ktorej stvárňuje prehnane starostlivú mamu rozmaznaného dospelého princa, osobne predstavila spolu so svojím filmovým synom slovenským divákom.

"Želám si, aby Princ mamáčik bol vtipný a múdry film, ktorý budú milovať malé deti, ale aj tie dospelé," vyjadril sa Budař. Do filmovej verzie originálneho príbehu, ktorému nechýba humor, dobrodružstvo i ponaučenie, obsadil viacero českých a slovenských hereckých hviezd. V novej rozprávke zároveň stvárnil hlavnú úlohu "prerasteného" princa.

Budařovi robila spoločnosť na bratislavskej premiére nielen jeho filmová mama a zároveň predstaviteľka kráľovnej Ľudmily, Jana Nagyová, ale aj dabingový herec Juraj Hrčka, ktorý v slovenskom znení prepožičal hlavnému hrdinovi svoj hlas. Súčasťou delegácie bol aj producent Jakub Červenka, umelecká maskérka Eva Ungrová-Malíková, strihač Branislav Vincze a detský herec Toník Fára, ktorý si vo filme zahral mladšiu verziu princa.

Hlavným hrdinom rozprávky je princ Ludvík Otomar Karel XII., ktorý má už 39 rokov, no nikdy neopustil hranice kráľovstva. Ženiť sa nechce, meč držal v rukách zatiaľ iba drevený a bojí sa úplne všetkého. Celý svoj doterajší život strávil leňošením a ničnerobením na zámku pri mamičkinej sukni. Jedného dňa však jeho otcovi, múdremu kráľovi Radomilovi, dôjde trpezlivosť a pošle princa do sveta. Na nečakanej dobrodružnej ceste ho čakajú zážitky, o ktorých doteraz čítal len v knihách. Stretne sa s mocným čarodejníkom, zlými čarodejnicami, duchom i samotnou pani Smrťou. A možno nájde aj lásku svojho života.

V ďalších úlohách účinkujú Martin Huba, Ondřej Vetchý, Veronika Khek Kubařová i Boleslav Polívka.

Film Princ mamáčik uvádza do kín Bontonfilm od štvrtka 27. októbra.