Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Filmový festival v Cannes otvorí najnovšia snímka od Leosa Caraxa

Herci Adam Driver a Marion Cotillardová účinkujú v najnovšom filme francúzskeho režiséra Leosa Caraxa s názvom "Annette", ktorý bude v júli otvárať filmový festival v Cannes. Foto: TASR/AP

Hudobná dráma sa bude premietať v rámci hlavnej súťaže o Zlatú palmu.

Paríž 19. apríla (TASR) - Najnovší film francúzskeho režiséra Leosa Caraxa s názvom "Annette" bude v júli otvárať filmový festival v Cannes. Oznámili to v pondelok organizátori podujatia, z ktorých vyhlásenia cituje tlačová agentúra AFP.

Hudobná dráma sa bude premietať v rámci hlavnej súťaže o Zlatú palmu. Už 74. ročník festivalu sa uskutoční 6.-17. júla; z tradičného májového termínu ho preložili pre pandémiu COVID-19. Porote bude predsedať americký režisér Spike Lee.

Vo filme účinkujú Adam Driver, Marion Cotillardová a Simon Helberg. Pre 60-ročného Caraxa, známeho svojimi temnými a ambicióznymi dielami ako "Milenci z Pont-Neuf", "Pola X" či "Holy Motors", ide o prvý film nakrútený v anglickom jazyku.

"Annette", režisérov šiesty celovečerný film, je založený na Caraxovom pôvodnom scenári a obsahuje hudbu od skupiny Sparks. "Každý Caraxov film je udalosťou a ani tento v ničom nezaostáva," uviedol riaditeľ festivalu Pierre Lescure.