Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Filmových fanúšikov v Trnave čaká Noc v kine

Noc v kine otvorí oscarová Casablanca z roku 1944, po nej budú novšie snímky Warrior od G. O'Connora z roku 2011 a komediálna dráma R. Polanského Carnage.

Trnava 27. augusta (TASR) – Pre milovníkov filmu pripravili v Trnave na utorok 28. augusta program nielen na neskorý večer, ale takmer na celú noc. V mestskom kine od 18. hodiny prinesie Noc v kine päť filmových prestavení, niektoré z nich budú na Slovensku uvedené premiérovo. Podujatie pripravilo OZ Publikum.sk a kino Hviezda s podporou trnavskej radnice.

Noc v kine otvorí oscarová Casablanca z roku 1944, po nej budú nasledovať novšie snímky Warrior amerického režiséra Gavina O'Connora z roku 2011 a komediálna dráma Romana Polanského Carnage, ktorá v roku 2011 otvárala filmový festival v Benátkach. Ďalej to budú polnočná austrálska snímka Candy režiséra Neil Armfielda a britsko-nemecký komediálny horor Izolácia. Posledné filmové predstavenie sa začne o 2. hodine.

Nezisková organizácia Publikum.sk v Trnave organizuje popri filmových podujatiach festival Frejm, Improligu a PechaKucha Night. Na celoslovenskej úrovni sa angažuje hlavne vo filme, snaží sa propagovať slovenský film v zahraničí. Za svoje poslanie považuje pomáhať rozvoju kultúry v SR a podporovať talentovaných ľudí.