Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

Fond na podporu umenia hľadá členov komisií, ktorí posúdia žiadosti

Na archívnej snímke minister kultúry SR Marek Maďarič (vľavo) a riaditeľ Fondu na podporu umenia Jozef Kovalčík (vpravo) Foto: TASR/Andrej Galica

Novovzniknutý Fond na podporu umenia začal po mesiacoch príprav na jeseň svoju podpornú činnosť.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Fond na podporu umenia vyhlasuje prvú výzvu pre právnické osoby na predkladanie návrhov na členov odborných komisií. Tí budú zodpovední za posudzovanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov z fondu.

V rámci výzvy môžu oprávnené právnické osoby predkladať návrhy na členov odborných komisií pre nasledujúce programy: Kultúrne podujatia, aktivity a časopisy, Ľudová kultúra a kultúrno-osvetová činnosť, ako aj Medzinárodné aktivity a mobility. Návrhy možno predkladať od 2. do 15. januára 2016, informovala vedúca kancelárie fondu Lenka Kubušová.

Novovzniknutý Fond na podporu umenia začal po mesiacoch príprav na jeseň svoju podpornú činnosť. Podľa ministra kultúry Mareka Maďariča bolo jedným z cieľov zriadenia fondu priniesť viac finančnej podpory pre neštátnu kultúru. Doterajší grantový systém ministerstva sa obmedzoval na podporu prezentácie umeleckých diel. Fond bude podporovať aj samotný vznik umenia. Bude pritom poskytovať nielen dotácie, ale aj štipendiá pre umelcov.