Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Formácia AMO to v rámci jesenného turné rozbalila aj pod Tatrami

Foto: TASR/Oliver Ondráš

Fanúšikovia sa môžu tešiť ešte na tri koncerty, z Popradu sa dnes dvojica spolu s kapelou presúva ďalej na východ.

Poprad 1. decembra (TASR) – V rámci celoslovenského jesenného turné SPACE TOUR 2012 zavítala v piatok (30.11.) rapová skupina AMO & BAND aj do podtatranskej metropoly. Ako obaja členovia raperskej dvojice tvrdia, "atmosféra v Poprade bola veľmi dobrá, ľudia sa bavili a toto turné je zatiaľ jedno z najlepších, aké sme odohrali".

V popradskom klube Rock Fabric sa predstavili už druhýkrát, tento koncert bol zatiaľ najdlhší v rámci jesenného turné. "Dali sme si veľa improvizácií a free stylov s kapelou, bolo to super," zhodnotil jeden z členov kapely AMO, Moe. "Najviac nás baví, keď ľudia poznajú naše texty a spievajú za nás," dodáva druhý z dvojice Opak. Formácia sa v Poprade predstavila aj so svojím novým singlom Zlaté časy, ktorý vznikol v spolupráci s ich kapelou a produkoval ho Opak spolu s klávesákom a spoluproducentom Marcelom Vénom.

Fanúšikovia sa môžu tešiť ešte na tri koncerty, z Popradu sa dnes dvojica spolu s kapelou presúva ďalej na východ. "Fanúšikovia sa môžu tešiť na AMO tak, ako ho poznajú i nepoznajú, hráme skladby aj z predchádzajúcich albumov, hráme naživo, hráme aj nové veci z albumu, ktorý ešte nie je na svete. Máme nový singel, hráme aj jedno prekvapenie, ktoré nikde inde nehráme, len v rámci nášho turné," dodáva Moe. Dvojica rada a často improvizuje s kapelou, čo je podľa neho taký bonus, ktorý sa vyvinie priamo na mieste, ak je dobrá atmosféra.

"Dnes sa zastavíme ešte v Košiciach, čaká nás koncert v Koloseu, tešíme sa na všetkých fanúšikov, dúfame, že to bude vrieť ako vždy," dodáva Opak. Na budúci víkend formácia vystupuje v Prievidzi a posledný koncert jesenného turné ich čaká 8. decembra v Trenčíne. "Bude to veľký koncert, ktorý bude live streemovaný na internete a bude tam odprezentovaná skladba, ktorú naši fanúšikovia prostredníctvom facebooku dávajú dohromady. Treba si to prísť pozrieť, bude to podľa mňa dosť vtipné," upozornil Moe.