Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Francúzsky inštitút na Slovensku otvára Digitálny November

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V programe pre širokú i odbornú verejnosť figurujú workshopy, výstavy, konferencie i prezentácie videohier.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Francúzsky inštitút na Slovensku otvára vo štvrtok v Bratislave festival Digitálny November. Prvýkrát sa tak pripája k mesiacu digitálnej kultúry, ktorý organizuje Francúzsky inštitút v Paríži v spolupráci s francúzskou kultúrnou sieťou v zahraničí.

Festival má za cieľ vyzdvihnúť digitálnu kultúru v celej jej rozmanitosti. Návštevníkom ponúka videohry, digitálne umenie, audiovizuálne predstavenia, ale aj inovatívne vzdelávacie nástroje. V programe pre širokú i odbornú verejnosť figurujú workshopy, výstavy, konferencie i prezentácie videohier.

"Zamyslíme sa nad formami, využitím a výzvami spojenými s digitálnymi technológiami a objavíme aj bohatstvo digitálnej tvorby, ktorá vznikla na Slovensku alebo vo Francúzsku na účel slúžiť verejnosti a inováciám," avizuje organizátor podujatia, ktoré otvára výstava Fázy a koncepty. Inštalovaná je v galérii Francúzskeho inštitútu, predstavuje výtvarné návrhy v súčasných slovenských digitálnych hrách.

Súčasťou Digitálneho Novembra budú od 25. do 27. novembra Slovak Game Days, uskutočnia sa online a prezenčne v kultúrnom centre Kasárne Kulturpark v Košiciach za účasti štyroch francúzskych kreatívnych štúdií Focus Entertainment, NACON, The Sandbox, DontNod.

Festival prinesie 26. novembra aj prednášku na tému "digitálneho humanizmu" s Brunom Cohenom a Samuelom Nowakowskim, autormi knihy "Zajtrajšok je inde? - Mestská odysea o digitálnej tranzícii".