Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Projekt Fúzie speváčky Zuzany Mikulcovej dostane finálnu podobu

Na screenshote z videoklipu "Můj stín" speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová. Foto: Screenshot z Youtube videa

Zvuková a obrazová podoba všetkých skladieb projektu Fúzie vzniká vždy spolu a naživo.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Medzinárodný audiovizuálny projekt Fúzie speváčky a skladateľky Zuzany Mikulcovej dostane už čoskoro finálnu albumovú podobu. Výnimočné hudobné spojenia s Danom Bártom, Barborou Mochowou, Larou Abou Hamdan a Petrom Lipom tesne pred vydaním albumu dopĺňa skladba Můj stín s Jakubom Königom, frontmanom českej skupiny Zvíře jménem podzim. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

„Túto Fúziu sme s Jakubom nahrávali na dve etapy. Koniec skladby sme nakrútili v noci a zvyšok hneď skoro ráno, aby sme to stihli ešte pred otvorením kaviarne. Mali sme málo možností a času, a vyskytlo sa aj veľa okolností, ktoré by nám to nahrávanie mohli pokašlať. Nakoniec to vyšlo a myslím si, že celý náš tím si doslova užíva toto lavírovanie v ťažkých podmienkach. Aj preto sú pre mňa Fúzie unikátne a krásne. Vždy z toho máme obrovský a nezabudnuteľný zážitok,“ povedala o vzniku novej hudobnej fúzie Mikulcová.



König v projekte Fúzie okrem skladby Můj stín, v ktorej spolu s Mikulcovou aj spieva, spolupracoval na texte k skladbe Zítra ráno.

„Musím povedať, že písanie oboch textov do projektu Fúzie bol pre mňa trochu oriešok. Zuzana a jej chlapci sa svižne pohybujú v žánrových vodách, ktoré boli pre mňa donedávna celkom neprebádané. Obidva texty vznikali dlho a mali mnoho rôznych verzií, až kým sa neskôr celkom nečakane a v okamžiku doslova vyskočili vo finálnej podobe. Bola to pre mňa veľká lekcia otvorenosti a dôvery, že všetko dobre dopadne. Čo sa nakoniec aj stalo. A rád by som Zuzke a celému projektu Fúzie poďakoval za nevšedné zážitky a nečakané spojenia. Som veľmi rád, že som sa mohol na tom podieľať,” uviedol König.

Zvuková a obrazová podoba všetkých skladieb projektu Fúzie vzniká vždy spolu a naživo. Nahrávanie skladby Můj stín prebehlo v kaviarni Styl a interiér v centre Prahy na Vodičkovej ulici. Atmosféru nočno-ranného hudobného stretnutia Zuzany Mikulcovej a Jakuba Königa s hudobníkmi Michalom Šelepom, Gáborom Tokárom a producentom Andrejom Hruškom na obraz zaznamenal a do videoklipu spracoval Dominik Janovský.