Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Galantské múzeum má netradičné vyučovacie hodiny výtvarnej výchovy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pracovníci múzea pripravili nezvyčajné hodiny priamo vo výstavnej sále, v zákulisí s obrazmi.

Galanta 15. októbra (TASR) – Netradičné vyučovacie hodiny výtvarnej výchovy pre žiakov základných a stredných škôl pripravilo Vlastivedné múzeum (VM) v Galante. V programe Baroque selfie dáva cez spoznávanie barokovej maľby priestor pre kritické reflektovanie súčasnej vizuálnej kultúry a médií prostredníctvom fotografovania, v programe Opäť spolu! sa môžu deti kresbou vyjadriť k návratu do kolektívov po dlhom dištančnom vzdelávaní. Informovala o tom Judit Pukkai z VM.

Programy sú naviazané na aktuálnu výstavu VM Kuffnerovská umelecká zbierka, kde múzeum vystavuje maľby z obdobia renesancie a baroka. „Mapuje časť druhej najvýznamnejšej súkromnej umeleckej zbierky na Slovensku, ktorá bola umiestnená v obrazárni a priestoroch kuffnerovského kaštieľa v Sládkovičove. Sú na nej diela zapožičané zo Slovenskej národnej galérie,“ uviedla Pukkai. Pracovníci múzea pripravili nezvyčajné hodiny priamo vo výstavnej sále, v zákulisí s obrazmi. „S barokovými maľbami sa oboznámia prváci aj maturanti, avšak užšia tematika a zámer programov je určený podľa vekových kategórií,“ doplnila Pukkai.

Cieľom Baroque selfie je vytvoriť selfie v barokovom štýle s drapériami a doplnkami. Program je určený pre starších žiakov a študentov stredných škôl a gymnázií. Program Opäť spolu! dáva podľa Pukkai pomocnú ruku pedagógom, cieľom je nakresliť okamih z každodenného života triedy. Program je určený pre mladších žiakov.