Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Galavečer Slnka v sieti sa uskutoční za prísnych opatrení

Na archívnej snímke cena Slnko v sieti. Foto: TASR Jakub Kotian

Laureáti jubilejného 10. ročníka si svoje ceny prevezmú na doskách scény z minulého roka.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Bratislavská Stará tržnica bude v stredu dejiskom galavečera odovzdávania filmového ocenenia Slnko v sieti. Slávnostné podujatie sa vzhľadom na súčasnú situáciu súvisiacu s ochorením COVID-19 uskutoční za prísnych opatrení. TASR o tom informoval Radomír Brhlík, PR manažér Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA), ktorá je organizátorom podujatia.

Ďalej podčiarkol, že akadémia sa snažila k tohtoročnému udeľovaniu cien pristúpiť ekonomicky zodpovedne a zároveň efektívne. Laureáti jubilejného 10. ročníka si svoje ceny prevezmú na doskách scény z minulého roka. Jej autor, architekt a scénograf Juraj Kuchárek, ju zrecykloval a dodal jej vizuálne novšiu podobu.

"Aby dnešná spoločenská udalosť prebehla v priestoroch bratislavskej Starej tržnice čo najbezpečnejšie, zúčastnia sa na nej len nominovaní a vystupujúci umelci," dodal Brhlík s tým, že každému hosťovi bude pri vstupe odmeraná telesná teplota. Povinné budú dezinfekcia rúk, dostatočné vetranie priestorov, dodržiavanie rozstupov a nosenie rúšok počas celého večera. Pre zástupcov pozvaných médií organizátori zabezpečili vlastné priestory, odkiaľ budú priamy prenos bezpečne sledovať.

Národné filmové ceny Slnko v sieti odvysiela RTVS o 20.30 h v priamom prenose na Jednotke.