Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Galériu Márie Medveckej tento rok historicky prvýkrát neotvoria

Na archívnej snímke z 1. augusta 1974 akademická maliarka Mária Medvecká pri práci v ateliéri v rodnej oravskej dedine Medvedzie . Foto: TASR - Ľudovít Andil

Mimoriadna situácia súvisiaca s pandémiou nového koronavírusu ovplyvní aj Hudobné leto na Slanickom ostrove umenia uprostred Oravskej priehrady.

Tvrdošín 24. mája (TASR) – Galéria Márie Medveckej v Tvrdošíne bude tento rok pre verejnosť zatvorená. Stane sa to historicky prvýkrát. Dôvodom je nedostatok finančných prostriedkov. TASR o tom informovala riaditeľka správcovskej Oravskej galérie v Dolnom Kubíne Eva Ľuptáková.

Mimoriadna situácia súvisiaca s pandémiou nového koronavírusu ovplyvní aj Hudobné leto na Slanickom ostrove umenia uprostred Oravskej priehrady, ktorého je Oravská galéria dlhoročným partnerom. "Koncerty v rámci plánovaného 44. ročníka Hudobného leta sa tento rok na ostrove neuskutočnia," skonštatovala Ľuptáková.

V septembri však pre návštevníkov ostrova pripravujú dve divadelné predstavenia. Divadlo Aréna uvedie monodrámu Tiso v podaní Mariána Labudu mladšieho v réžii Rastislava Balleka. "Druhú plánovanú divadelnú adaptáciu podľa knihy Martina Pollacka Americký cisár, Masový útek z Haliče uvedie Divadlo Pôtoň, Bátovce. Organizátorom a garantom je Peter Balcerčík, predseda občianskeho združenia Kult.1629. Veríme, že nám už nič nenaruší plány," doplnila riaditeľka Oravskej galérie.