Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Kultoví Garbage sa premiérovo predstavia v Bratislave

Shirley Manson Foto: TASR/AP

Hudobná ikona 90. rokov a jeden z historicky najvýznamnejších súborov tzv. nezávislej scény predstaví 18. novembra v bratislavskej AEGON aréne NTC svoj aktuálny album Not Your Kind of People.

Bratislava 21. augusta (TASR) - V novembri si v Bratislave po prvý raz zahrá americká kapela Garbage na čele s charizmatickou speváčkou Shirley Manson. TASR informoval Tomáš Tauber z usporiadateľskej agentúry Ore Pole.

Hudobná ikona 90. rokov a jeden z historicky najvýznamnejších súborov tzv. nezávislej scény predstaví 18. novembra v bratislavskej AEGON aréne NTC svoj aktuálny album Not Your Kind of People, ktorý vyšiel v máji. "Okrem neho ale určite nevynechá ani osvedčené hity ako Only Happy When It Rains, Push It či Stupid Girl," doplnil.

Garbage vznikli v roku 1994. Doteraz vydali päť štúdiových albumov Garbage (1995), Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005) a comebackový Not Your Kind of People (2012). Po celom svete predali viac ako 17 miliónov nahrávok a sedemkrát boli nominovaní na prestížnu cenu Grammy. Okrem škótskej speváčky a gitaristky Shirley Manson tvorí skupinu trojica amerických hudobníkov Duke Erikson, Steve Marker a Butch Vig. "Ten je okrem pôsobenia v Garbage známy aj ako uznávaný producent a okrem iného stál aj za prelomovým albumom Nevermind od Nirvany," dodal.