Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

George Michael je po záhadnej nehode stále na pozorovaní v nemocnici

George Michael Foto: TASR/AP

Spevák utrpel 16. mája ako spolujazdec v havarovanom vozidle iba "povrchové rezné rany a modriny".

Londýn 21. mája (TASR) - Britský spevák George Michael, ktorý sa vo štvrtok 16. mája večer zranil pri dopravnej nehode, zostáva preventívne naďalej na pozorovaní v nemocnici, prezradila dnes jeho hovorkyňa pre BBC.

Spevák utrpel ako spolujazdec v havarovanom vozidle na diaľnici v grófstve Herfordshire podľa pôvodných informácií iba "povrchové rezné rany a modriny".

Samotná nehoda, do ktorej nebolo zapletené iné vozidlo, je naďalej obostretá rúškom tajomstva. Privolaní záchranári našli speváka pri vedomí ležať na cestnej komunikácii, automobil však nebol poškodený.

Nemenovaní svedkovia tvrdili, že George Michael počas jazdy otváral dvere a vypadol z automobilu, oficiálne zdroje to však doteraz nepotvrdili.

V roku 2010 strávil osem týždňov vo väzení po tom, čo so svojím autom značky Range Rover havaroval pod vplyvom marihuany. Dostal zákaz šoférovania na päť rokov a musel zaplatiť pokutu 1250 libier (1480 eur). Po prepustení povedal, že vo svojom živote chce "začať odznova".

V novembri 2011 ho s ťažkým zápalom pľúc, pre ktorý na poslednú chvíľu zrušil svoje vystúpenie vo Viedni, hospitalizovali v rakúskej metropole, kde ho niekoľko týždňov liečili tamojší špecialisti.

Laureát Grammy sa stal slávnym v 80. rokoch vďaka formácii Wham!, ktorá naštartovala jeho neskoršiu úspešnú sólovú kariéru. Predal okolo 100 miliónov platní a jeho osobný majetok sa odhaduje na 90 miliónov libier.