Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Gladiator a Inekafe zahrajú deťom na koncerte Chyťme sa za ruky

Bratislava 9. apríla (TASR) - V nedeľu 14. apríla ožije Dom kultúry v Galante hudbou známych slovenských skupín. Pri príležitosti osláv 23. výročia úspešného fungovania Domova Sociálnych služieb pre deti a dospelých v Galante vystúpia skupiny Gladiator, Inekafe, Smola a Hrušky a speváci Anna Veselovská, Martin Harich. Štvrtý ročník benefičného koncertu Chyťme sa za ruky je pripravovaný ako darček pre deti a osoby so zdravotným a s mentálnym postihnutím z 31 zariadení Trnavského a Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Festivalový areál ponúkne na dvoch poschodiach pestrú paletu hudby, tanca a zábavy. Programom bude sprevádzať dvojica moderátorov, známy zabávač Juraj Mokrý a nádejný tanečník aj spevák Zašo. Počas štvorhodinového predstavenia uvidia diváci na pódiu okrem hudobných interpretov aj exotické tance Zumba s inštruktorkou Luciou. Podujatie príde podporiť aj Miss Sympatia Prešov Silvia Pavlíková.

V aktívnej a náučnej časti programu sú pre deti pripravené workshopy historickej ľukostreľby, na vytváranie pestrých obrázkov enkaustikou, čo je maľovanie horúcim voskom pod vedením skúsenej výtvarníčky Moniky Baloghovej. Základy aerobiku a Zumba tancov naučia účastníkov skúsené inštruktorky Lucia a Wladka. Pre najmenších je počas celého podujatia pripravený detský svet s trampolínkami, kĺzačkou, nafukovacím hradom, trojkolkami a maľovaním na tvár.

Prípravy na koncert trvali vyše mesiaca


"Prípravy na koncert trvali vyše mesiaca, deti sa tešili, lepili darčeky, postavičky, kreslili, pripravovali výstavku. Deti to vnímajú veľmi intenzívne a hudba ich baví zo všetkého asi najviac," popisuje emócie podujatia riaditeľka DSS Galanta Alžbeta Molnárová.

V rámci začlenenia mentálne postihnutých detí do spoločnosti ich prídu podporiť svojou účasťou a skamarátiť sa aj deti zo širokej verejnosti, aby spoznali bližšie svet večných detí. "Cieľom podujatia je darovať hudobný zážitok hendikepovaným deťom, ktoré sa počas roka nemôžu bežne zúčastniť takéhoto kultúrneho podujatia," priblížil hlavnú myšlienku tohto podujatia organizátor Milan Štefánik.

Benefičný koncert Chyťme sa za ruky v Dome kultúry Galanta začína o 14. h. Zumba tancami a náučnými workshopmi, hodinu nato začínajú koncertné vystúpenia. Pre deti a osoby so zdravotným a mentálnym postihnutím, deti z detských domovov a deti do 140 cm výšky je vstup bezplatný.