Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Grape festival dopĺňa program o mená domácich interpretov

Na archívnej snímke hlavné pódium festivalu Grape počas koncertu kapely Billy Barman. Foto: TASR - Martin Palkovič

Pozornosť si určite zaslúži mladá speváčka Karin Ann, pochádzajúca zo Slovenska. U nás zatiaľ málo známa interpretka má na YouTube milióny videní.

Bratislava 2. júna (TASR) - Grape festival postupne zverejňuje aj mená domácej scény. V prvej osmičke účinkujúcich interpretov sú Karin Ann a skupiny Fallgrapp, Le Payaco, Para, Billy Barman, Tolstoys, Korben Dallas a Malalata. Grape festival 2022 sa uskutoční 12. a 13. augusta na Letisku Trenčín. TASR informovala PR manažérka Denisa Chylová.

Okrem zahraničných hviezd začal Grape festival predstavovať aj lokálne mená, ktoré budú súčasťou programu v lete 2022. Pozornosť si určite zaslúži mladá speváčka Karin Ann, pochádzajúca zo Slovenska. U nás zatiaľ málo známa interpretka má na YouTube milióny videní a pred sebou naozaj nabité leto - hneď v úvode júna vystúpi ako predskokanka na troch európskych zastávkach svetového turné americkej kapely Imagine Dragons.



Skupina Fallgrapp sa tento rok na Grape prvýkrát predstaví na hlavnom pódiu. V roku 2020 vydali zatiaľ ostatný album Ostrov, na ktorom spolupracovali s ďalšími menami domácej scény. V roku 2020 vydali Le Payaco po dlhšej prestávke v poradí šiesty štúdiový album Pohybliví v nehybnom, ktorá sa stretla s pozitívnymi ohlasmi kritikov a Le Payaco za ňu získali Cenu Anděl za Najlepší slovenský album.

Skupiny Para a Billy Barman sú pre Grape už obľúbenými stálicami. Obe kapely aktuálne tvoria a vydávajú novú hudbu. Para nedávno predstavila dvojsingel Stane sa/To okolo nás, na ktorom sa podieľala aj Jana Kirschner. Billy Barman zase predstavili novinku ZERO, venovanú novej basgitaristke kapely Laure Jaškovej.



Druhý štúdiový album vydali tento rok vo februári Tolstoys, takže aj v tomto prípade môžu fanúšikovia očakávať nový koncertný program. Rovnako vo februári potešili novým albumom svojich fanúšikov Korben Dallas. Novinku pomenovali Deti rýb a ide o už siedmy štúdiový album kapely. Sobotné poludnie na Grape tradične patrí balkánskej tancovačke v podaní dvojice Malalata na hlavnom pódiu a bude tomu tak aj v lete 2022.

Medzi doteraz zverejnených interpretov patria Years&Years, Woodkid, Milky Chance, The Vaccines, Bob Moses club set, Boy Pablo, Dirtyphonics LIIVE, HVOB live, Lime Cordiale, MEUTE, SYML, Tommy Cash, Yung Lean a ďalší interpreti.