Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Grape festival ponúkne mladú zahraničnú aj domácu hudobnú scénu

Na piešťanskom letisku sa v piatok 13. augusta 2010 začal prvý ročník dvojdňového festivalu Grape. Prvým zahraničným účinkujúcim festivalu Grape boli britské elektropunkáčky Robots in Disguise. Speváčka a vokalistka Sue Denimová si na Grape užila aj stage diving. Foto: TASR/Martin Palkovič

Na svoje si prídu fanúšikovia electronic music, indie, popu, rapu aj rocku.

Bratislava 19. júna (TASR) – V Letnom pavilóne Slovenskej národnej galérie dnes podvečer na warm-up podujatí predstavili organizátori program štvrtého ročníka hudobného festivalu Grape. Ten sa uskutoční na letisku v Piešťanoch 9. a 10. augusta.


Na svoje si prídu fanúšikovia electronic music, indie, popu, rapu aj rocku. V programe dvoch festivalových dní sa na štyroch pódiách predstavia americkí The Drums, austrálski Dub FX, anglické kapely Nero, The Joy Formidable, The Big Pink, Citizens, Crystal Fighters, švédski Royal Republic, českú hudobnú scénu budú zastúpovať kapely Midi Lidi, Prago Union, Luno, Korben Dallas, Sunflower Caravan, Čokovoko, Vees, domácu hudobnú scénu potom skupiny Para, Billy Barman, Zóna A, Puding pani Elvisovej, Swan Bride, Tomáš Sloboda & Sound Like This, Moja reč, Vec, hosťom festivalu bude SĽUK, ktorý vystúpi s programom Chorea Slovaca. Program na hlavnom pódiu začne v prvý deň slovenská punková legenda Zóna A.

Brány festivalu sa otvoria v piatok 9. augusta o 12.00 h, zatvoria v nedeľu v rovnakom čase. Kapacita areálu je 10.000 návštevníkov. Na okraji festivalového areálu sa bude nachádzať stanové mestečko, kde budú umiestnené sprchy, chemické toalety, cisterna s pitnou vodou. Priestor na stanovanie bude vyznačený páskami, aby vznikli takzvané bezpečnostné únikové cesty. Do stanového mestečka nebude povolené priniesť si vlastné alkoholické nápoje, budú povolené iba pet flaše.

Festival, to nie je iba hudba, pripravená je gastro zóna so silným zastúpením čerstvej zeleniny a ovocia priamo z farmárskych dvorov, k dispozícii bude rozšírená športová zóna, kde budú tradičné aj netradičné športy vrátane U-rampy a surfového bazéna. Pre záujemcov je pripravený workshop varenia, pre návštevníkov budú variť aj samotní muzikanti. V areáli bude k dispozícii free wifi zóna aj nabíjačky mobilných telefónov.

"Festival nášho typu je podobný ako Pohoda, naša cieľovka je od 18 až do 30 rokov s tým, že sa snažíme prijímať nových mladých ľudí, máme mladé kapely, čiže sme zameraní na kapely, ktoré sú reálne v kurze. Pred štyrmi rokmi sme si dali motto, že sa budeme snažiť urobiť festival európskej úrovne, čo sa nám aj začalo dariť. Výsledkom je to, že sme boli zaradení medzi desiatku najlepších malých festivalov v Európe. Toto možno hovorí za všetko, ľudia sa u nás dobre cítia, snažíme sa urobiť pre kapely komfort na špičkovej úrovni," uviedol pre TASR Ján Trstenský, jeden z hlavných organizátorov festivalu.