Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Griff uspela v prestížnej ankete BBC Sound Of 2021

Snímka z videoklipu Mirror Talk od Griff. Foto: Youtube/Griff

Mladá speváčka bude mať o pár dní ešte iba dvadsať rokov a napriek tomu má za sebou niekoľko úspechov.

Bratislava 7. januára (TASR) - Speváčka a skladateľka Griff patrí k najvýraznejším novým tváram britského popu. Potvrdila to v prestížnej ankete Sound Of 2021, ktorú každoročne vyhlasuje BBC, a ktorá hľadá budúce hviezdy. Griff sa v nej umiestnila na výbornom piatom mieste. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Sarah Faith Griffiths sa narodila v Anglicku 21. januára 2001, ale po rodičoch má jamajské a čínske korene. O pár dní bude mať ešte iba dvadsať rokov a napriek tomu má za sebou niekoľko úspechov. Bola nominovaná na cenu Ivor Novello Awards, udeľovanú najlepším autorom, ktorú získali predtým Adele, David Bowie, Bono z U2, Lana Del Rey i skupina Radiohead. Minulý rok si spoločnosť Disney vybrala jej skladbu Love Is A Compass pre tradičnú vianočnú kampaň, ktorej výťažok už 40 rokov putuje na dobročinné účely. Piesni na konci minulého roka len o dve miesta unikla pozícia v ostrovnej singlovej Top 40.  



Sledované hlasovanie hudobných kritikov Sound Of 2021, organizované BBC, má ambíciu predstaviť širokej verejnosti nové mená a nádejných interpretov, ktorí v nadchádzajúcom roku výrazne uspejú a ovplyvnia tvár súčasného popu. Víťazstvom v tejto prestížnej ankete sa môžu pochváliť aj Ellie Goulding, Sam Smith či Keane, na zozname nominovaných sa v minulosti objavili aj Billie Eilish, Lewis Capaldi, The Weeknd. V aktuálnom ročníku Griff získala piatu priečku, odborníci ocenili jej interpretačné a skladateľské schopnosti, ktoré už stihla ukázať v balade Good Stuff, autorskej prvotine Mirror Talk, ale aj v singli 1,000,000 x Better. Debutový album The Mirror Talk vyšiel 15. novembra 2019.