Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Headlinerom džezového festivalu v Piešťanoch bude Benito Gonzales Trio

Tohtoročný Festival Doda Šošoku sa začína koncertmi už počas víkendu 8. a 9. júna, hlavné festivalové dianie je naplánované na 14. až 16. júna.

Piešťany 6. júna (TASR) - Po zrušení najočakávanejšieho vystúpenia 5. ročníka Festivalu Doda Šošoku v Piešťanoch Chrisa Dave & the Drumhedz našli organizátori na sobotu 15. júna rovnocennú náhradu vo venezuelskom pianistovi Benitovi Gonzalesovi a basistovi z New Yorku Essiet Okon Essietovi. Ich koncert doplní iba 15-ročný slovenský hráč na bicích David Hodek. TASR o tom dnes informovala za organizátora International jazz Piešťany, n.o., Adriana Drahovská.

Benito Gonzales patrí k najlepším svetovým džezovým klaviristom, ktorý s Kennym Garrettom vystupoval šesť rokov na mnohých festivaloch a v najlepších džezových kluboch. Sprevádzal ho i pred dvomi rokmi na Festivale Doda Šošoku. Essiet Okon Essiet zase hral s jazzovými ikonami, ako sú Art Blakley, Benny Golson, Johnny Griffin, Kenny Kirkland a ďalší.

Ich partnerom bude 15-ročný David Hodek, už v roku 2009 v Rakúsku vyhlásený za talent roka. David absolvoval s Benitom turné po Česku a Slovensku, vystupoval s ním aj v Kyjeve. V súčasnosti vystupujú ako trio na koncertoch a festivale v Rumunsku a Maďarsku.

Tohtoročný Festival Doda Šošoku sa začína koncertmi už počas víkendu 8. a 9. júna, hlavné festivalové dianie je naplánované na 14. až 16. júna.