Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Heľenine oči predstavili pesničku a klip Daj len mi daj daj

Na archívnej snímke frontman skupiny Heľenine oči Martin Mihalčin. Foto: TASR Oliver Ondráš

Pieseň bude aj na pripravovanej štúdiovke Cirkus 22.

Bratislava 23. júna (TASR) – Prešovská skupina Heľenine oči predstavuje novú pieseň Daj len mi daj daj. Radí v nej, ako zbaliť dievča na víno. S novinkou prichádzajú po úspechu skladieb NAKA a Srdce moje. Pieseň bude aj na pripravovanej štúdiovke Cirkus 22. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Prvé tóny novinky vznikli presne 22. apríla 2020. „Pamätám si presný dátum, keď vznikol základ piesne, pretože kým skladby nemajú text, dávam im pracovné názvy buď z môjho okolia, alebo podľa udalosti, ktorá sa stala v ten deň. Táto skladba mala od začiatku pracovný názov Kajetán,“ spomína líder skupiny Martin Mihalčín.

Aktuálny názov pesnička dostala až po otextovaní. „Keď som písal text piesne, predstavoval som si takého smutno-smiešneho chlapíka. Mladíka, ktorý sa snaží využiť situáciu, že sa dievča jeho snov rozišlo s partnerom, trochu ju v tom smútku akože podporiť, pripiť a túto našu 'preliatu kvetinku' následne zviesť,“ vysvetľuje význam textu.



Kostra piesne putovala ku gitaristovi Jakubovi Tirčovi do Prahy, ktorý autorsky takisto prispel k tomuto dielu. Pri finalizácii piesne sa následne zapojil aj producent Adam A. Kuruc, s ktorým kapela spolupracuje na novom albume.

„Ono, táto pieseň sa vytvárala tak nejako prirodzene a postupne. Trúbkové party nám nahrával Pavol Jeňo. Mal som taktiež vymyslené party pre cimbal, tak som automaticky oslovil na nahrávanie kamaráta Antona Konyu. On mi poradil skúsiť dievčatá z PUĽSU (Poddukelský umelecký ľudový súbor) Martinu Svítkovú a Martinu Ťaskovú Kanošovú. A poradil dobre. Dievčatá to pekne naspievali a pesnička chytila svojský feeling. Na základe tohto som oslovil na choreografiu ďalšieho kamaráta Vila Mikulu (taktiež PUĽS), nech sa kruh tejto spolupráce úplne uzavrie.“

Klip chalani natočili v spolupráci so Števom Lelovičom (Pseudoart Creative) v centre Prešova. „Tanečníci boli pripravení profesionálne, a tak sa podarilo na dvanástykrát nahrať tento klip, ktorý je špecifický v tom, že je točený na jeden záber. Dokonca nám prialo aj počasie, po dlhom čase sa v ten deň ukázalo slnko a dokonca v ten deň ráno náhodou Technické služby mesta Prešov spustili fontánu,“ doplnil Mihalčín.

Vydanie nového albumu chystajú na október tohto roku. Leto majú obsadené. „Doteraz máme dohodnutých takmer 60 koncertov a bookovanie ďalej pokračuje,“ uzatvára Mihalčin.