Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Kultúra

Dobrú vec už túto nedeľu podporí aj Juraj Zaujec

Plagát Helpfest Foto: Helpfest.sk

Už túto nedeľu 8. Júna sa v Motoreste Eso vo Vlčkovciach predstavia známi umelci s veľkým srdcom na podujatí HelpFest 2014.

Bratislava 6. júna (Teraz.sk) - „Pomoc deťom sa pre nás takmer pred desiatimi rokmi stala životným poslaním. Sme veľmi radi, že osud našich detí nie je ľahostajný ani cudzím ľuďom. Takisto sme vďační aj známym osobnostiam, ktoré nám v našom snažení pomáhajú. Samozrejme, bez nároku na honorár,“ povedala Zuzana Ryšavá z neinvestičného fondu Paulínka, organizátora festivalu HelpFest 2014.

Benefičné podujatie HelpFest 2014 už druhý rok ponúkne v motoreste vo Vlčkovciach pri Trnave celodenný program pre celú rodinu. Deti pobavia herci z divadielka ŽUŽU a Helena Škovierová s predstavením Eustach a hmyz. Bohužiaľ pre zdravotné problémy sa HelpFestu nezúčastní Robo Papp.

Určite sa však malí aj veľkí môžu tešiť na Zdenku Prednú, Dominiku Mirgovú s tanečníkmi V.I.P.Crew, Prešporok ale aj na hviezdy ako Desmod, Fragile a Juraja Zaujeca. V programe vystúpi aj Krpec Barred, Slina, Karpatské horké, ELÁN tribute, kochanski, Adam Hraško Band aj zoskupenie SVETLANA RYMARENKO & Disco Heroes. Programom budú celý deň sprevádzať návštevníkov Katarína Brychtová a Martin Nikodým.

Súčasťou podujatia HelpFest 2014 budú aj sprievodné akcie. Tvorivé dielničky s PoTvorou, maľovanie na tvár, jazda na koníkoch ale aj rôzne športové súťaže, kde môžu deti vyhrať zaujímavé ceny budú v areáli motorestu už od 10:00.

Benefíciu doplní aj dogdancing z Tancujúcich labiek v zostave Aďka Tomeková ml. a border kólia Marley a border kólia Luna s Aďkou Tomekovou staršou a pridá sa aj zlatý retriever Teddy. Tancovať sa však bude nielen na labkách, ale aj na ľudských nohách. Svoje tanečné umenie predvedú tanečníci zo skupiny CreDance.

Neinvestičný fond Paulínka združuje finančné prostriedky pre deti s detskou mozgovou obrnou (DMO). Peniaze putujú najmä na zaobstaranie rehabilitačných a zdravotných pomôcok, na liečbu, na podporu rehabilitačných pobytov a operácií doma i v zahraničí a nákladov spojených s prevozom postihnutých. Ďalej na podporu nákladov osôb sprevádzajúcich postihnuté osoby.

Počas prvého ročníka HelpFestu sa podarilo pre deti s DMO vyzbierať 5004 EUR. Prostriedky putovali na zdravotné a rehabilitačné pomôcky a pobyty, ale tiež na medikamentóznu liečbu detí.