Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

HelpFest pomáha

Foto: HelpFest

Na druhom ročníku podujatia HelpFest sa podarilo organizátorom vyzbierať vyše tri tisíc eur. Tie poputujú na pomoc deťom s diagnózou DMO.

Bratislava 19. júna (OTS) - „Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo vyzbierať toľko peňazí. Pre niektorých to možno nie je závratná suma, no pre naše deti a ich rodičov, ktorí prerátavajú každé euro dvakrát, je to obrovská pomoc. Veľká vďaka patrí ako účinkujúcim, tak aj dobrovoľníkom, ktorí nám celý deň pomáhali,“ vyjadrila svoju vďaku Zuzana Ryšavá z neinvestičného fondu Paulínka, organizátora festivalu HelpFest 2014.

Druhý ročník podujatia HelpFest 2014 sa opäť konal v motoreste vo Vlčkovciach a prilákal množstvo návštevníkov. Vďaka skvelému počasiu a atraktívnemu programu sa podarilo vyzbierať 3 772 eur, ktoré pomôžu deťom s detskou mozgovou obrnou.

Peniaze pomáhali z pódia zbierať známe mená. Zdenka Predná, Juraj Zaujec či Desmod vystúpili vo Vlčkovciach bez nároku na honorár a pomohli tak organizátorom pripraviť atraktívny program. Podujatie moderovali Katarína Brychtová s Martinom Nikodýmom a na pódiu privítali aj Fragile, Dominiku Mirgovú s tanečníkmi V.I.P.Crew a aj skupinu kochanski.

Program sa odohrával aj mimo hlavného pódia. Dve detské divadielka, detské hry či tvorivé dielne zabavili tých najmenších. Tí väčší nevedeli odolať motorkám a motorkárom zo združenia Detská radosť, ktorí aj tento rok rozburcovali Vlčkovce zvukom svojich tátošov.

Aj tento rok chceme pomôcť veľmi konkrétnym spôsobom deťom pri zabezpečení špeciálnych ortopedických pomôcok, liečebných a rehabilitačných nákladov, špeciálnych grafomotorických pomôcok. Skrátka zabezpečením všetkého, čo pomáha deťom s DMO, aby sa ich život aspoň trošku priblížil ich zdravým rovesníkom. Na našej stránke bude zverejnené, komu a ako finančná zbierka pomohla,“ uzavrela Zuzana Ryšavá.

Webové stránky HelpFest:

Teaser HelpFest


Facebook HelpFest