Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Herca Paula Walkera zabil pri havárii náraz a požiar

Vrak auta, v ktorom zahynul pri autonehode americký herec Paul Walker Foto: TASR/AP

Kriminalisti uviedli, že pri tragickej nehode zohrala úlohu aj rýchlosť.

Los Angeles 4. decembra (TASR) - Amerického herca Paula Walkera, známeho najmä z akčných filmov Rýchlo a zbesilo, usmrtil pri havárii náraz a požiar. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov pitvy, o ktorých informovala tlačová agentúra AP.

Herec bol v osudnú sobotu 30. novembra spolujazdcom v červenom Porsche Carrera GT z roku 2005, ktoré riadil jeho priateľ Roger Rodas. Vozidlo narazilo do stĺpu pouličného osvetlenia a do stromu, potom explodovalo a pohltili ho plamene.

Rodasa zabil už samotný náraz, ako sa uvádza v správe z pitvy, zverejnenej úradom koronera v okrese Los Angeles.

Výsledky toxikologických testov budú známe o ďalších šesť až osem týždňov.

Walker bol hviezdou piatich zo šiestich filmových dielov Rýchlo a zbesilo (Fast & Furious), ktoré sa stali kasovými trhákmi a glorifikovali rýchle autá aj nebezpečné jazdenie.

Vyšetrovatelia šerifovho úradu sa stále snažia určiť, čo spôsobilo, že Rodasovi sa auto vymklo spod kontroly. Kriminalisti tiež uviedli, že pri nehode zohrala úlohu rýchlosť. Havária sa stala približne 48 kilometrov severozápadne od centra kalifornského Los Angeles.

Siedma časť Rýchlo a zbesilo

Medzičasom filmové štúdiá Universal Pictures oznámili, že na bližšie neurčený čas zastavili výrobu siedmej filmovej časti Rýchlo a zbesilo.

Paul Walker
Foto: TASR/AP
Siedmy diel série o pouličných pretekoch sa začal nakrúcať v septembri a počas sviatku Dňa vďakyvzdania bola vo filmovačke prestávka.

Walkerovi fanúšikovia sa však podľa informácií, ktoré prinieslo dnešné vydanie denníka The New York Times, môžu tešiť na dve jeho doteraz neznáme filmové produkcie.

Už v polovici decembra by mal byť na internete dostupný nízkorozpočtový film Hours a začiatkom budúceho roka sa v americkej distribučnej sieti objaví dráma Brick Mansions.

Podľa slov producenta Petera Safrana bol práve snímok Hours Walkerovou "srdcovou záležitosťou". Paul bol hrdý na svoj výkon, vnímal ho ako novú kapitolu vo svojej hereckej kariére, v ktorej sa bude hľadieť na neho skutočne ako na herca, a nie iba akčnú hviezdu, vyplynulo z jeho slov. Film je príbehom otca, ktorý po ničivom tornáde bojuje o život svojej dcérky.