Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Herečka Eva Rysová si dnes prevzala prestížny Kvet Tálie

Eva Rysová Foto: TASR

"Cítim sa veľmi dobre, ale veľmi roztrasene. Vedela som, že dostanem ocenenie, ale nevedela som, že ma to tak strašne chytí,“ neskrývala emócie Eva Rysová.

Nové Mesto nad Váhom 15. apríla (TASR) – Pre herečku Evu Rysovú je poctou byť medzi poprednými ženskými osobnosťami, ktoré sa stali držiteľkami ocenenia Kvet Tálie. Povedala to počas dnešného preberania prestížneho ocenenia v rámci otvorenia jubilejného 15. ročníka Festivalu A. Jurkovičovej (15. – 18. 4.) v Novom Meste nad Váhom.

„Cítim sa veľmi dobre, ale veľmi roztrasene. Vedela som, že dostanem ocenenie, ale nevedela som, že ma to tak strašne chytí,“ neskrývala emócie niekdajšia členka činohry bratislavskej Novej scény, ktorá sa už 55 rokov venuje herectvu. Za ten čas stvárnila množstvo žánrovo a charakterovo pestrých postáv na divadelných doskách, v televízii, filme, rozhlase a dabingu. Dodnes sa herectvu venuje i ako pedagogička. Vyše tri desaťročia pripravovala mladých adeptov herectva na VŠMU.

Tu bude player


Mám dobrý pocit z toho, že človek zanechá stopu v ľuďoch, že si ho pamätajú a že ho prípadne aj majú radi,doplnila Rysová s tým, že má mnoho ocenení, no Kvet Tálie bude mať medzi nimi svoje čestné miesto.

Prestížne ocenenie Kvet Tália v predchádzajúcich desiatich rokoch postupne získali Katarína Kolníková, Viera Strnisková, Vilma Jamnická, Mária Kráľovičová, Eva Krížiková, Magda Paveleková, Zdena Gruberová, Soňa Valentová–Hasprová a Božidara Turzonovová a Emília Vášáryová.