Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

Hlavný program Scénickej žatvy sa na konci augusta neuskutoční

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na festivale Scénická žatva sa každoročne predstavia desiatky neprofesionálnych divadelníkov a recitátorov z celého Slovenska.

Martin 24. augusta (TASR) - Hlavný program 99. ročníka festivalu neprofesionálneho divadla Scénická žatva 2021 v Martine sa v termíne od 25. do 29. augusta neuskutoční. Dôvodom je prípad pozitívne testovaného člena realizačného tímu. TASR o tom informovala Alexandra Žilavá z Národného osvetového centra (NOC).

Koniec augusta mal podľa nej patriť najstaršiemu festivalu neprofesionálneho divadla v Európe. "Pre divákov bolo pripravených viacero divadelných inscenácií, ale aj galaprogram Možno príde aj Belopotocký pri príležitosti 190. výročia prvého ochotníckeho predstavenia na Slovensku a Roku slovenského divadla 2020," doplnila Žilavá s tým, že ďalšie informácie bude NOC postupne uverejňovať na stránke www.scenickazatva.eu.

"Cítime veľkú zodpovednosť voči všetkým účinkujúcim, návštevníkom, spolupracovníkom a členom organizačného tímu, a preto ich nechceme vystaviť žiadnemu zdravotnému riziku," uviedol generálny riaditeľ NOC Erik Kriššák.

Na festivale Scénická žatva sa každoročne predstavia desiatky neprofesionálnych divadelníkov a recitátorov z celého Slovenska. Festival organizuje NOC, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach, dodala Žilavá.