Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Skupina Horkýže Slíže má za sebou úspešný úvod turné

Na snímke líder skupiny Horkýže Slíže Peter Kuko Hrivňák počas skúšky po tlačovej konferencii pred turné v pondelok 25. februára 2013 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Pod názvom Horkýže Slíže hľadajú talent (Už 20 rokov) si kapela naplánovala celkove 40 koncertov na Slovensku a v Českej republike.

Bratislava 6. marca (TASR) – Skupina Horkýže Slíže začala koncertom v bratislavskej Incheba aréne vo štvrtok večer (28. 2.) najväčšie slovensko-české turné vo svojej histórii. Pod názvom Horkýže Slíže hľadajú talent (Už 20 rokov) si kapela naplánovala celkove 40 koncertov na Slovensku a v Českej republike. Hosťom na turné je skupina Slobodná Európa, ako predkapela účinkuje formácia Dilemma. Okrem Bratislavy už odohrali koncerty v Trenčíne a Piešťanoch.

„Máme za sebou koncerty v Bratislave, Trenčíne a Piešťanoch, hrali sme pre tisíce ľudí, atmosféra bola fantastická. Tešíme sa na Liptovský Mikuláš, Poprad a Košice. Myslím, že v aktuálnej zostave máme toho veľa čo povedať. Na turné očakávam viac ako stotisíc fanúšikov, po doterajších koncertoch som presvedčený, že číslo bude ešte vyššie. Aktuálny singel Oh No s nami spieva Kuko z Horkýže Slíže, my zasa hráme ich aktuálny singel Nazdar spolu s Kukom a Horkýže Slíže ako vokalistami. Tešíme sa na všetkých našich fanúšikov,“ uviedol pre TASR líder skupiny Dilemma Ján Spišák.

Kapela Dilemma hrá na turné v zostave Ján Spišák (spev, gitara), Matěj Morávek (gitara), Martin Gašpar (basa), Juraj Tatár (klávesy) a Marcel Buntaj (bicie). Na scéne je táto košická rocková formácia od roku 1994. Dnes má odohraných viac ako 150 vystúpení na Slovensku, v Česku, Belgicku a Nemecku. Na svojom konte má štyri vydané albumy, ten najnovší Low Profile Scream im pokrstil práve Peter Kuko Hrivňák, líder kapely Horkýže Slíže.