Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Americkí OneRepublic prídu do Bratislavy v novembri 2021

One Republic, archívne foto. Foto: TASR - Martin Turanovič

Skladba Wild Life sa stala titulnou piesňou pripravovanej Disney snímky Clouds.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Celosvetovo obľúbená americká pop-rocková skupina OneRepublic ohlásila nový termín bratislavského koncertu, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v novembri tohto roku. Podujatie sa presúva na 5. novembra 2021. Zimný štadión Ondreja Nepelu sa bude ozývať najväčšími hitmi kapely, ale aj novinkami z pripravovaného albumu Human. TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Šestica fešákov, ktorých svet pozná pod názvom OneRepublic, ohlásila náhradné termíny európskeho koncertného turné. Bratislavský koncert populárnej hudobnej formácie, ktorý bol pôvodne plánovaný na november, sa vzhľadom na situáciu vo svete spôsobenú pandémiou nového koronavírusu presúva na záver ďalšieho roka.

V playliste koncertu budú aj hity Apogolize, Wherever I Go, Love Runs Out, All The Right Moves, Secrets či Counting Stars. Okrem skladieb, ktoré mapujú hudobnú kariéru zoskupenia, talentovaní muzikanti, na čele s Ryanom Tederom, predstavia aj nové pesničky z pripravovaného albumu vrátane ich posledného hudobného počinu Wild Life.

Na jar tohto roku americké hviezdy potešili fanúšikov avízom vydania nového, v poradí už piateho albumu. Štúdiovka s názvom Human sa na pulty predajní mala dostať ešte tento rok, jej vydanie presunuli do budúceho roku. Fanúšikovia si tak budú na bratislavskom koncerte môcť zaspievať i skladby ako Better Days, ale aj single Rescue Me, Somebody to Love, Wanted či rádiový hit Didn't I, ktoré budú súčasťou nového albumu.

Skladba Wild Life sa stala titulnou piesňou pripravovanej Disney snímky Clouds. Skladbu spoločnými silami zložili John Nathaniel, Brent Kutzle a Ryan Tedder. Filmová novinka zachytáva príbeh mladého hudobníka, ktorého čaká niekoľko mesiacov života. Počas svojich posledných chvíľ sa obráti k hudbe, ktorej venuje maximum času, ktorý mu zostáva. Film je založený na skutočnom príbehu a na živote muzikantov Zacha Sobiecha a jeho najlepšieho priateľa, skladateľa piesní Sammyho Browna.