Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Tak povedz dobrej hudbe AMO a osláv s AMO & Band 10. výročie

Foto: SOUL FOR SHOW

Rok 2013 je ROK NULA. Rok 2013 je 10ty rok skupiny AMO. Rok 2013 je rok, kedy vyjdú na spoločnom CD single Zlaté časy, Doma i novinka Femme Fatale.

Bratislava 11. septembra (OTS) - Rok 2013 je rok, kedy treba povedať dobrej hudbe AMO. Napríklad na jesennom AMO SONY XPERIA TOUR 2013.

Tento rok je pre nás rokom zmien, zásadných zmien. Veľa vecí v našom živote akoby začína, je to rok prehodnotenia hodnôt a cieľov. Možno to vyznieva zvláštne, ale čas od času to urobiť treba,“ odkazuje AMO & Band svojim fanúšikom. Po prvom desaťročí na scéne Opak a Moe vydávajú ROK NULA – svoj 4. štúdiový album, intenzívne poznačený ako osobnostným tak i umeleckým vývojom oboch členov skupiny. Nová doska prinesie fanúšikom minuloročný singel Zlaté časy i tohtoročný Doma a 10 ďalších noviniek



Hlavným producentom albumu je tentokrát klavirista Marcel Vén, ktorý spolu s Moem produkoval nosnú časť cédečka. „Okrem Marcela sa na produkcii podieľali Smart, Damalistik, Djei GOGO (United Flavour) a Fatte,“ prezrádzajú chalani a na margo ďalších hostí na albume dodávajú: „Nie je ich veľa, ale sú o to vzácnejší: Strapo, Xindl X a Juraj Benetin z Korben Dallas.“ Práve s charizmatickým Jurajom Benetinom si Opak a Moe zaspievali vo vydarenej spoločnej skladbe Femme Fatale, ktorá, takpovediac sprevádza album na ceste na pulty obchodov ako titulný singel. Po letnom videoklipe Doma, ktorý kapela predstavila ako predzvesť dosky, a minuloročnej skladbe Zlaté časy, je Femme Fatale už tretím songom z novej dosky, ktorý si našiel cestu do éteru rádií.

Foto: SOUL FOR SHOW
Aby si skalní priaznivci mohli nové a lepšie AMO vypočuť na vlastné uši naživo čím skôr, chalani sa vyberú osobne medzi nich v rámci svojho jesenného celoslovenského AMO SONY XPERIA TOUR 2013. Na turné vyrazia už prvý októbrový víkend a kluby budú brázdiť až do začiatku novembra v sprievode spriatelených DJov Emonoizboyz, ktorí sa po každom koncerte postarajú o afterparty až do rána. Počas koncertov si budú môcť fanúšikovia kúpiť nové CD ROK NULA, a špeciálne pre zberateľov-fajnšmekrov si AMO pripravilo prekvapenie vo forme nového albumu na vinylovej platni. „Časť vecí na našom albume je mixovaná v analógovom štúdiu. A tak sme si povedali, že by sa patrilo tento zvuk zachytiť aj na vinyl,“ vysvetľuje Moe. „Robievali sme to aj predtým - ako jedna z mála kapiel sme v čase, keď sa hrávalo hlavne z platní, vydali vinyl čisto s našimi inštrumentálkami (okrem iných, vinylov sme vydali viac), aby sme hrali na koncertoch hlavne našu hudbu. Takže vinyl vždy bol a je pre nás veľká vec.

Pre zberateľov výnimočných hudobných kúskov si AMO & Band pripravilo lahôdku navyše v podobe súťaže o CD ROK NULA, ktoré vyšlo z lisu ako prvé a ktoré výherca dostane ešte pred oficiálnym vydaním albumu /16. september 2013/

Do súťaže o prvý kus albumu ROK NULA sa môžu fanúšikovia zapojiť na stránke www.roknula.sk.

Termíny a miesta AMO SONY XPERIA TOUR 2013:
4.10. Trenčín – Klub Lúč
5.10. Banská Bystrica - Klub 77
11.10. Bratislava – MMC
/KRST CD Rok Nula + hostia: Moja Reč, Strapo, Emonoizboyz, Šorty/
12.10. Čadca – Zion Club
18.10. Košice – Club Déjá Vu
19.10. Prešov – Pixel Music Club
25.10. Žilina – Smerr Pub
26.10. Partizanske – Spy Club