Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Ben & Mateo vydávajú debut a začínajú spolupracovať s Tomim Popovičom

Ben & Mateo, archívne foto. Foto: Youtube

Po sérii singlov, ktoré zverili českej produkcii, sa opäť vracajú k produkcii slovenskej – aktuálne pripravujú dve pesničky v spolupráci s Tomim Popovičom.

Bratislava 15. apríla (TASR) - České tínedžerské popové hviezdy Ben & Mateo vydávajú vo štvrtok po siedmich mesiacoch na scéne debutový album Až ke hvězdám. Zároveň začínajú pracovať na nových skladbách so slovenským producentom a hitmakerom Tomim Popovičom. TASR o tom informovala PR manažérka Adriána Čahojová.

Ben a Mateo vstúpili na scénu počas pandémie uprostred dvoch covidových vĺn a lockdownov. Jedinou ich cestou k fanúšikom sa stali single, videoklipy a komunikácia prostredníctvom sociálnych sietí. Pre tvorbu aktívnej dvojky je charakteristická pozitívna energia. Aj vďaka nej si získavajú stále viac priaznivcov. Darí sa tiež ich klipom, ktoré zbierajú desaťtisíce až státisíce zhliadnutí. "Náš štart, samozrejme, veľmi zasiahla pandémia, ale aj tak je to všetko úžasné. Skvelá bola práca v štúdiu a nakrúcanie klipov, super sú tiež pódiové tréningy a celá príprava na turné s tanečnicami," uviedli.

Aj pre túto aktívnu dvojku sú najnáročnejšie lockdowny, obmedzenia a karantény, pre ktoré sú v spojení s fanúšikmi iba cez streamy. "Je neskutočné čítať ich reakcie. Už sa nemôžeme dočkať koncertov a reakcií na náš prvý album. Je na ňom presne polovica songov, ktoré ešte nikto nepočul, tak sme zvedaví, ako sa budú páčiť," hodnotí tandem prvú etapu svojej hudobnej dráhy, ktorú uzatvára debutovým CD. Pomenovali ho podľa jedného zo singlov Až ke hvězdám. Štúdiovka obsahuje 12 skladieb, polovicu z nich už Ben a Mateo predstavili ako single s videoklipmi a druhá polovica sú novinky. Hoci v trackliste sa nachádza aj pár anglických názvov, všetky skladby sú naspievané v češtine.

Ben a Mateo už trénujú na prvé koncertné turné, v rámci ktorého album predstavia naživo v Prahe, Brne, Ostrave, Plzni, Českých Budějoviciach, Liberci a Pardubiciach. Pre protipandemické opatrenia zatiaľ nie sú jasné finálne dátumy koncertov.

Mladá formácia nechce byť len krátkodobou senzáciou na popovej scéne. Dokazuje to aj tým, že hoci len teraz posielajú do sveta debutový album, súčasne pracujú na nových skladbách. Po sérii singlov, ktoré zverili českej produkcii, sa opäť vracajú k produkcii slovenskej – aktuálne pripravujú dve pesničky v spolupráci s Tomim Popovičom.