Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Na Cibula Feste si fanúšikovia okrem hudby vychutnajú i pivo

Na archívnej snímke Cibul Fest. Foto: TASR - Martin Palkovič

Robili sme všetko pre to, aby sme náš festival nemuseli odkladať o ďalší rok. Verím, že sa nám podaril skvelý kompromis, povedal organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Bratislava 20. augusta (TASR) – Letisko v Holíči privíta fanúšikov na obľúbenom Cibula Feste. V priebehu dvoch dní od piatka 20. augusta prináša tento ročník úplne iný koncept, na aký boli návštevníci zvyknutí. Pod názvom Cibula Festík bude okrem hudby jeho súčasťou aj festival piva Beer Fest.

Podujatie bude rozdelené do dvoch sektorov, v prvom bude návštevníkov čakať plnohodnotný dvojdňový program s kapelami a interpretmi, vystúpia The Minority, Dany Moment, Everlong, Fuera Fondo, Smola a Hrušky, Medial Banana, Georgo Band, Slina, Andy, NoControl, Helenine oči, Kabát revival.

"Sektor hudby sa bude riadiť protokolom OTP, kde je podľa nariadenia Úradu verejného zdravotníctva povolená kapacita 5000 ľudí, ktorí sú buď očkovaní dvomi dávkami, prekonali Covid-19 v uplynulých 180 dňoch, alebo absolvovali PCR test, nie starší ako 72 hodín, prípadne AG test, nie starší ako 48 hodín," povedal organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Pre všetkých, ktorí nie sú zaočkovaní alebo neprekonali v uplynulom polroku Covid-19, no radi by na festival prišli, bude pri vstupnej bráne zabezpečené mobilné odberové miesto, kde budú môcť za symbolickú cenu absolvovať pohodlný a neinvazívny AG test, ktorý bude platný pre oba festivalové dni.

V druhej zóne, ktorá sa bude riadiť protokolom Základ, sa budú môcť bez akýchkoľvek podmienok na Beer Feste zabávať všetci bez rozdielu. V tomto sektore s maximálnou povolenou kapacitou 1000 ľudí bude pripravených 40 druhov pív z celého sveta, ale aj zo Slovenska, niekoľko remeselných špeciálov priamo z Bavorska, rôzne atrakcie a hudobná produkcia.

„Robili sme všetko pre to, aby sme náš festival nemuseli odkladať o ďalší rok. Verím, že sa nám podaril skvelý kompromis. Ľudia sú hladní po zábave a my sme im ju všetkým, bez rozdielu, pripravili v takejto forme. Očakávame, že vždy sa nájde niekto, kto si nájde dôvod skritizovať akýkoľvek formát, no my sme presvedčení, že toto bolo najlepšie možné riešenie,“ dodal Chrenka.