Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

IMT Smile majú videoklip k dvadsaťročnej skladbe Vyvedený z miery

Na archívnej snímke spevák Ivan Tásler. Foto: TASR - Jakub Kotian

V poradí štvrtý album Nech sa páči nahrala skupina v januári 2000 v pražskom štúdiu JPM Sound.

Bratislava 2. novembra (TASR) – Skupina IMT Smile nakrútila videoklip ku skladbe Vyvedený z miery, prichádza s ním po dvadsiatich rokoch od jej premiéry. O strih a réžiu videoklipu sa opäť postaral gitarista skupiny Tomáš Slávik. Hudbu zložil Ivan Tásler, text napísal Vlado Krausz. Tento song zaradila kapela na aktuálnu výberovku Život IMT Smile 1998-2020, ktorá vyšla v júni. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

„Rozhodli sme sa urobiť video na pieseň Vyvedený z miery. Pôvodne vyšla pred dvadsiatimi rokmi na našom albume Nech sa páči, no doteraz nemala videoklip. Ako tému pre video sme si vybrali tanec. Použili sme aj zábery z nášho spoločného turné s Lúčnicou, ale aj z turné so Slovenským divadlom tanca,“ uviedol pre médiá Ivan Tásler.

V poradí štvrtý album Nech sa páči nahrala skupina v januári 2000 v pražskom štúdiu JPM Sound. Nahrávali ho v zložení Ivan Tásler (akustická gitara, spev), Miro Tásler (klávesy), Tomi Okres (basgitara), Peter Bič (elektrická gitara), Igor Sabo (bicie), Jakub Kupčík (perkusie). Hitmi z tejto platne okrem Vyvedený z miery boli aj piesne Opri sa o mňa, Tajné milovanie a Úprimnú sústrasť.