Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Ivo Bič: Skladba Obrátiť list vznikala na etapy

Na snímke Ivo Bič. Foto: Jano Štovka

Pieseň môže byť o ukončení vzťahu, no aj o živote, v ktorom sa treba posúvať, neupínať sa na problémy z minulosti a ísť a žiť ďalej, obrátiť list, hovorí spevák.

Bratislava 8. júna (TASR) – Ivo Bič, bývalý spevák formácie Peter Bič Project, prichádza s druhým sólovým singlom, pieseň dostala názov Obrátiť list a vyšlo k nej aj lyric video. TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Košičan Ivo Bič sa po odchode z kapely Peter Bič Project vydal na sólovú dráhu. Pilotný singel Unavený, ktorý odštartoval jeho novú hudobnú cestu, ponúkol začiatkom roka 2020. Svoju druhotinu, skladbu s názvom Obrátiť list, mimochodom opäť v slovenskom jazyku, zverejnil v týchto dňoch.

„Skladba Obrátiť list vznikala na etapy. Pôvodne bol text plánovaný na inú hudbu, no nesedel, tak som začal nanovo od textu smerom k hudbe, a to už dávalo väčší zmysel. Pieseň sa nahrávala v Randal Production so Zolim Tóthom, na zrode piesne participoval i bubeník Jožko Zima," hovorí spevák.

Ivo Bič
Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková


Ruku k dielu priložili aj dámy. „Text pre mňa napísala textárka a herečka Adriana Krúpová, námet je od mojej ženy Katky. K novinke prispela aj tretia žena Ági Tóth Čírová, ktorá Zolimu pomohla pieseň produkovať,“ dopĺňa Košičan.

O čom skladba vlastne je? Možno by sa prvoplánovo mohla javiť ako rozchodová pesnička, no Ivo Bič poukazuje na širší záber významu skladby. „Vždy sa snažím myslieť a vyjadrovať vo viacerých rovinách, vo viacerých pohľadoch. Pieseň môže byť o ukončení vzťahu, no aj o živote, v ktorom sa treba posúvať, neupínať sa na problémy z minulosti a ísť a žiť ďalej, obrátiť list. Myslím, že to korešponduje aj s uplynulou dobou vo svete. Ľudia chcú a potrebujú obrátiť list a posunúť sa ďalej z pandémie do normálneho života,“ dodal interpret.



Posledné mesiace Ivo nelenil a poctivo pracoval na novej produkcii. „Ak bude situácia okolo nového koronavírusu a opatrení priaznivá, do konca roka by som rád vydal svoj sólový album. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie,“ hovorí Ivo.

Speváka možno v najbližšej dobe vidieť v úlohe porotcu v speváckej súťaži Spev bez hraníc. „Teším sa, že mám tú česť byť v porote v tejto súťaži. Finálové kolo bude 24. júna v Košiciach na Dominikánskom námestí, kde aj krátko vystúpim. V pláne mám aj koncerty počas leta. Všetko závisí aj od uvoľňovania opatrení,“ odhaľuje spevák svoje plány.