Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Karin Ann predstavuje novú pieseň, v klipe ožívajú diela majstrov

Fotografia z klipu piesne In company. Foto: Youtube/Karin Ann

O hudobnú produkciu sa postaral Tomi Popovič a mixáž mal na starosti americký zvukový inžinier a viacnásobný držiteľ ocenenia Grammy Tony Maserati.

Bratislava 30. júla (TASR) - Slovenská speváčka Karin Ann v máji tohto roka vydala debutové EP lonely together, vzápätí vyrazila na turné s poľskou hviezdou Sanah. Úspešné dvojmesačné turné ukončila tento týždeň v Krakove a hneď prichádza s ďalšou novinkou. Singel a videoklip "in company" je prvou lastovičkou jej druhého EP, na ktorom momentálne pracuje. TASR o tom informoval manažment speváčky.

Autorkou novinky je Karin Ann, o hudobnú produkciu sa postaral Tomi Popovič a mixáž mal na starosti americký zvukový inžinier a viacnásobný držiteľ ocenenia Grammy Tony Maserati.

"in company" je prvým singlom z druhého EP, ktoré speváčka plánuje vydať začiatkom budúceho roka. "Táto skladba je o tom, aký osamelý a uväznený sa človek môže cítiť vo svojej vlastnej hlave, nehľadiac na to, či je sám, alebo v miestnosti plnej ľudí," vysvetľuje Karin text a inšpiráciu svojho najnovšieho singla.



Vydanie piesne sprevádza videoklip, ktorý vzdáva hold veľkým maliarskym majstrom a ich dielam. Hlavným motívom sú klasické i moderné maľby, ktoré ožívajú priamo pred očami diváka. Videoklip režírovala Karin Ann spoločne so slovenským filmárom Michalom Kunesom Kováčom. "Šlo nám o samotu a jej zhmotnenie v známej a veľmi krásnej forme. Proces výberu konkrétnych malieb, ktoré danú tému vystihujú, či už vizuálne alebo v kontexte, prebehol veľmi rýchlo a hladko. Z výsledku mám radosť," zhodnotil filmár spoluprácu s 19-ročnou speváčkou. Zaujímavosťou je, že ešte pred vydaním videoklip získal ocenenie v kategórii Best Production Design v rámci aktuálnej jarnej edície Music Video Awards 2021.