Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Kateřina Marie Tichá vydáva singel Divoká

Kateřina Marie Tichá, archívne foto. Foto: Youtube/Kateřina Marie Tichá

Kolekcia desiatich nových piesní, ktoré vznikali v priebehu posledných dvoch rokov, je naspievaná.

Bratislava 6. marca (TASR) - Autorka a speváčka Kateřina Marie Tichá vydáva po skladbách Sami a Zničená zem tretí singel Divoká z úspešného debutového albumu Sami. Skladbu nahrala v duete s Davidom Stypkom. Za album Sami je nominovaná v kategórii objav roka 2020 hudobných cien Anděl 2020. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

„Divoká je pesnička o slobode. O odvahe vydať sa svojou vlastnou cestou, na ktorej môžeš sám voliť rýchlosť i smer,“ hovorí o skladbe jej autorka. Pieseň je jediným duetom na albume, ku ktorému si prizvala speváka Stypku.

Skladbu Divoká spolu s lyric videom vydáva nahrávacia spoločnosť SinglTon, ktorá si dala záväzok priebežne pripomínať tvorbu, osobnosť speváka, gitaristu a skladateľa Davida Stypku, s ktorým ešte v roku 2015 podpísala exkluzívnu zmluvu a začala tak vzájomnú spoluprácu. Zomrel 10. januára 2021 vo veku 41 rokov.

„Na jeseň 2021 bude dokončený nový Davidov album Dýchej. Na tejto nahrávke pracuje producent Martin Ledvina spoločne s členmi skupiny Bandjeez (Pavel Sotoniak, klávesy, Matěj Drabina, bicie, Maro Zeman, basová gitara). Kolekcia desiatich nových piesní, ktoré vznikali v priebehu posledných dvoch rokov, je naspievaná. Ostáva nahrať nástrojové party, dospievať vokály a pokúsiť sa nahrávke vtlačiť taký sound, o ktorom tvorcovia spoločne s Davidom diskutovali,” priblížil šéf spoločnosti SinglTon Martin Červinka.