Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Legendárna herečka J. Bohdalová dostala k 90 aj pieseň Vystřelená

Jiřina Bohdalová, archívne foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Aj videoklip vznikol ako darček pre Bohdalovú k 90. narodeninám.

Bratislava 3. mája (TASR) – Vystřelená, tak nazvali svoj pesničkový darček pre českú hereckú legendu Jiřinu Bohdalovú autori Ondřej Brzobohatý, Jakub Prachař a Libor Bouček. Narodeninovej piesni, ktorú nahrali s Big Bandom Gustava Broma pod vedením dirigenta Vladimíra Valoviča, nechýba humor a nadhľad. Odkazuje na skutočnosť, že čerstvá deväťdesiatnička Bohdalová už dosiahla všetky pozemské úspechy, ocenenia a desiatky rokov si získava srdcia všetkých fanúšikov naprieč generáciami, rokmi a režimami. Neostáva teda iná možnosť, len vyraziť do vesmíru v ústrety novým výzvam.

„Je mi cťou byť súčasťou posádky pre kozmickú misiu JB-90! Nech je Dahlias rovnako úspešný pre mimozemské publikum v nasledujúcej minimálne 90-ročnej kariére," píše na svojom facebookovom profile spevák a skladateľ Ondřej Gregor Brzobohatý. V statuse tiež avizuje celý videoklip k narodeninovému počinu pre Bohdalovú. V klipe sa k trom autorom piesne pridáva k misii JB-90 aj herec Vojta Kotek. Objavia sa tiež Tom Hanks, Jack Nicholson či Steven Spielberg.

„Publikum mimozemské chce tlieskať českej ženskej, Jiřino, Jiřino, budeš vystřelená," spieva sa v pesničke. Aj videoklip vznikol ako darček pre Bohdalovú k 90. narodeninám. Vytvorila ho kreatívna videoprodukcia Filmagix na čele s Michalom Orsavom a Michaelou Loveckou. Dostupný je na