Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Skupina Lucie sa vracia na koncertné pódiá, začne v Košiciach

Na snímke David Koller (vľavo) a Robert Kodym (vpravo) Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na dnešnej tlačovej konferencii v Prahe zverejnili termíny piatich budúcoročných koncertov v Českej republike a na Slovensku.

Bratislava/Praha 27. mája (TASR) – Najúspešnejšia česká skupina Lucie potvrdila návrat na koncertné pódiá v budúcom roku. Na dnešnej tlačovej konferencii v Prahe zverejnili termíny piatich koncertov v Českej republike a na Slovensku. Päticu vystúpení začnú v Košiciach (26. 5. 2014, Steel Aréna), pokračujú v Bratislave (29. 5., Slovnaft Aréna), tri české koncerty začínajú v Ostrave (1. 6., ČEZ Aréna), pokračujú v Brne (4. 6., Kajot Aréna) a turné ukončia 10. Júna 2014 v pražskej O2 Aréne. Vstupenky na všetky koncerty sa začnú predávať už túto stredu 29. mája.

Späť po 10 rokoch

Najslávnejšia česká skupina za posledných dvadsať rokov sa po desiatich rokoch prestávky vráti na pódiá v pôvodnej, teda najznámejšej zostave David Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák. Už v týchto dňoch pracujú na príprave koncertov, v rámci ktorých vrátia na koncertné pódiá svoje najväčšie hity. Lucie vstúpila na českú hudobnú scénu v roku 1988. Prvým sólovým albumom bol eponymný Lucie z roku 1990, poslednou štúdiovkou bol album Dobrá kočzka, která nemlsá z roku 2002.

Lucie, víťaz kategórií interpret, skupina dvadsaťročia a držiteľ albumu dvadsaťročia z vyhlásenia 20. ročníka hudobných cien Anděl, v minulosti tiež štvornásobný víťaz Českého slavíka v rokoch 1999-2002, je obrovským pojmom českej hudobnej scény. S prvými tromi štúdiovými albumami dosiahla magickú hranicu 100.000 predaných nosičov, za viac ako 1.000.000 predaných nosičov získala skupina Diamantovú platňu.



„Počas našej prestávky sme boli neustále pod tlakom fanúšikov a novinárov, kedy sa konečne znovu dáme dohromady. Ten správny čas nastal práve teraz a my sa už veľmi tešíme, až spolu vyrazíme na turné,“ odpovedá médiám aj fanúšikom svorne štvorica hudobníkov.

Návrat vo veľkom štýle

„Mnoho rokov sa snažíme českým a slovenským hudobným fanúšikom ponúkať to najlepšie zo zahraničnej scény, preto som veľmi rád, že okrem najznámejších svetových kapiel a umelcov, máme teraz možnosť domácemu publiku predstaviť aj jednu z najvýznamnejších českých kapiel posledných dvadsiatich rokov, ktorou Lucie bez debaty je. Pôjde o návrat na koncertné pódiá vo veľkom štýle a domnievam sa, že Lucie predstaví show, ktorá znesie porovnanie práve s tými zahraničnými,“ dodáva Robert Porkert, riaditeľ spoločnosti Live Nation Česká republika.



„Ku skupine Lucie nie je potrebné veľa dodávať. Je to domáca legenda a ja mám radosť z toho, že sa dala po toľkých rokoch opäť dohromady a vyrazí na turné. Pre veľa ľudí je to dobrá správa a príležitosť vidieť a počuť kapelu Lucie v pôvodnom zložení. Veľmi sa na koncert teším. Bude to určite zážitok a som presvedčený, že vypredaná O2 Aréna bude na nohách,“ dodal pre médiá Richard Benýšek, predseda dozornej rady spoločnosti Bestsport Arena.

Na svojom konte má kapela sedem vydaných štúdiových albumov, prvým bol Lucie (1990), po ňom In The Sky (1991), Černý kočky mokrý žáby (1994), Pohyby (1996), Větší než malé množství lásky (1998), Slunečnice (2000) a Dobrá kočzka která nemlsá (2002). K diskografii patria aj dve kompilácie Vše nejlepší 88–99 (1999), The Best Of (2009) a dva koncertné albumy Lucie Live! (1998) a Lucie v opeře 2CD (2003). TASR informovala PR manažérka turné Lenka Slaná.