Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

November 1989 si umelci pripomenú na Koncerte pre všímavých

Český spevák David Koller, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Súčasťou Koncertu pre všímavých bude aj debata, v ktorej na tému "Hudobníci by mali hrať a nemiešať sa do politiky" budú hovoriť David Koller a Denis Bango.

Bratislava 15. novembra (TASR) – Bratislavská Nová Cvernovka bude v stredu 17. novembra miestom Koncertu pre všímavých. Výročie Nežnej revolúcie si na ňom pripomenú český spevák a skladateľ David Koller s kapelou, zástupkyňa poľskej alternatívnej scény The Pau, punková kapela The Wilderness a DJ Mooshak. Súčasťou akcie bude aj nehudobný program, ktorý odštartuje o 17.30 h premietaním filmu Komúta. TASR informoval PR manažér Anton Repka.

Dokument Komúna režiséra Jakuba Julényho zachytáva cez spomienky na Marcela Strýka prostredie košického undergroundu v období normalizácie a aktivity ŠtB proti ľuďom z tejto komunity. Súčasťou Koncertu pre všímavých bude aj debata, v ktorej na tému "Hudobníci by mali hrať a nemiešať sa do politiky" budú hovoriť David Koller a Denis Bango. Analogicky má byť podľa organizátorov poňatá aj druhá debata "Vizuálne umelkyne by mali tvoriť a nemiešať sa do politiky", v ktorej sa stretnú výrazné osobnosti súčasného vizuálneho umenia Ilona Németh a Emília Rigová. "Šéf breznianskeho klubu Bombura Maroš Pavúk predstaví svoju knihu Bluesman v koberci, ktorá zachytáva jeho zážitky z cestovania za hudbou pred rokom 1989 i po ňom," dodal Repka.

Vstup na podujatia je len pre plne zaočkovaných.