Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Chiki liki tu-a odohrá online koncert na pomoc klubu Stromoradie

Na archívnej snímke členovia kapely Chiki liki tu-a, zľava Ľuboslav Petruška, Tomáš Višňovský a Martin Višňovský. Foto: TASR – Martin Palkovič

Už teraz je možné zakúpiť si dobrovoľnú online vstupenku.

Bratislava 8. apríla (TASR) – Skupina Chiki liki tu-a odohrá v sobotu 10. apríla online koncert na podporu prešovského hudobného klubu Stromoradie, ktorý jej zakladajúci členovia otvorili pred dvomi rokmi. Rozhodli sa osloviť partnerov klubu, fanúšikov a návštevníkov koncertov k podpore v tejto náročnej situácii. Koncert je začiatkom mesačnej kampane na pomoc tomuto vyhľadávanému kultúrnemu priestoru v Prešove. TASR o tom informoval PR manažér Edo Kopček.

Skupina Chiki liki tu-a už má za sebou niekoľko takýchto podporných projektov. Vďaka prvému z nich vyšiel album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol., ktorý navyše získal cenu Radio_Head Awards za rok 2015 v kategórii Album roka. Aktuálny projekt je kombináciou toho, čo kapela a klub vedia dať k dispozícii.

„Vzniklo to na základe aktuálnej situácie pod heslom Ak si nepomôžeš sám, ani Pán Boh ti nepomôže. Snažíme sa osloviť návštevníkov koncertov, ale aj fanúšikov a partnerov klubu, aby nám pomohli. Za to si budú môcť od soboty vybrať rôzne odmeny,”
hovoria zakladatelia klubu Martin Višňovský a Peter Šima.

Koncert bude voľne dostupný online na facebookovom profile Chiki liki tu-a, Stromoradia, Asociácie Hudobných klubov Slovenska a ďalších partnerských stránkach. Zakúpená vstupenka pôjde na podporu klubu. Za posledný rok to bude štvrtý live stream, ktorý Chiki liki tu-a odohrajú.

„Máme trochu skúseností s tým, čo nás bavilo viac a čo menej, preto sme sa dohodli, že si z toho spravíme príjemný zážitok pre nás a ideme si zahrať také veci, ktoré sme ešte nehrali v iných prenosoch. Berieme to, ako keby sme mali kamery v skúšobni. Úvod bude dramatický, keďže nebudeme mať žiadneho moderátora a budeme si to sami uvádzať,” upresnil Višňovský.

Ako bonus sa v ten istý večer počas vysielania prepoja do skúšobne českej kapely Mňága a Žďorp. „Ak neskolabuje elektrina, tak utužíme naše valašsko - šarišské priateľstvo a navzájom si zahráme a venujeme počas našich online vysielaní po jednej skladbe. Keď už existuje ten neuveriteľný digitál, nemusí byť všetko vysielané z jedného štátu,” doplnil Višňovský.

Online koncert Chiki liki tu-a sa uskutoční v sobotu 10. apríla o 20.00 h. Vysielaný bude na facebookovom profile kapely, klubu a ďalších partnerských fb stránkach. Už teraz je možné zakúpiť si dobrovoľnú online vstupenku v sieti predpredaj.sk a tootoot.fm.