Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Skupina Komajota predstavila videoklip k seriálovej pesničke Strih

Na snímke hudobník Martin Husovský zo skupiny Komajota. Foto: TASR/Milan Kapusta

Strih nie je typická pesnička, ktorú by fanúšikovia Martina Husovského a jeho spoluhráčov z kapely čakali. Ide o netypické mužsko-ženské dueto so spevákovou manželkou Veronikou Husovskou.

Bratislava 18. júla (TASR) - Druhý singel skupiny Komajota Strih z nového albumu Priame prenosy dostal nový príbeh. Pesnička sa stala titulnou skladbou v súčasnosti vysielaného televízneho seriálu Pravá tvár. Strih nie je typická pesnička, ktorú by fanúšikovia Martina Husovského a jeho spoluhráčov z kapely čakali. Ide o netypické mužsko-ženské dueto so spevákovou manželkou Veronikou Husovskou.

Prešovská skupina Komajota má na svojom konte nielen množstvo rádiových a koncertných hitov, ktoré sa nachádzajú na ich piatich radových albumoch. Martin Husovský patrí medzi súčasných skladateľov, ktorý okrem kapely pracuje aj na hudbe pre divadelné hry, minulý rok napísal pre Divadlo Jonáša Záborského hudbu k muzikálu Jana z Arku. V zime vydali Prešovčania album Priame prenosy, na ktorom je aj skladba Strih. Spolupráca medzi Prešovčanmi a tvorcami seriálu zafungovala natoľko, že Komajota zložila pre jednotlivé časti seriálu aj scénickú hudbu.

"Mám rád takéto veľké hudobné plochy, či už je to divadelná hra, muzikál, alebo seriál. Dostal som pilot s poznámkami, čo sa má v ktorých sekundách udiať, či to má byť dramatické, veselšie alebo rýchle. Celkom rád robím, keď mám presné zadanie, pretože je to jednoduchšie, ako premýšľať nad tým, čo tam dať. Takto som neskôr nahral ďalšie hudobné motívy, ktoré tvorcovia použili v nasledujúcich častiach," priblížil Martin Husovský prípravy hudobnej zložky k seriálu.

Strih nie je typická skladba pre Komajotu. "Michal Baláž, ktorý napísal scenár, mi poslal hotový text a po naozaj dlhom období som opäť sfúkol prach z mojej gitary. Je to gitarová skladba, ktorá sa jemne tiahne do blues a má veľmi zaujímavé sólo na dobro," uviedol pre médiá Husovský. Gitarové party potom pri nahrávaní prenechal oveľa skúsenejšiemu gitaristovi Ľuboslavovi Petruškovi.

Hlavnou hrdinkou seriálu je mladé dievča Vika, ktorú stvárnila herečka Monika Horváthová. To kapelu inšpirovalo k tomu, aby zaznel v pesničke výrazný ženský vokál. "Ženský hlas si táto pesnička pýtala už od začiatku, hoci som to spieval sám. Nechceli sme spraviť typické dueto. Veronika je skúsená, spieva celý život a je muzikálová herečka. Nie som zástanca typických duet a takto sme k tejto pesničke aj pristupovali," dodal Martin Husovský.