Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Skupina Mirai predstavuje videoklip k piesni Tenkrát

Na archívnej snímke skupina Mirai. Foto: TASR Bohdan Kopčák

Videoklip sa pod taktovkou režiséra Kudyna nakrúcal na Kanárskych ostrovoch.

Bratislava 21. marca (TASR) - Kapela Mirai zažíva v poslednom období naozajstnú jazdu hudobným svetom. Partia z Frídku – Místku dvakrát vypredala O2 arénu, ohlásila Arena tour po českých hokejových halách a tento rok na prelome apríla a mája vycestujú na slovenské turné. Mirai pracujú i na svojom novom, v poradí štvrtom albume, ktorý boli nahrávať v Berlíne. Na energický rozjazd koncertnej sezóny si pre fanúšikov pripravili videoklip k piesni Tenkrát z úspešného albumu Maneki Neko. Klip z Kanárskych ostrovov je plný neplánovaných scén a bezprostrednosti z ruky režiséra Ondřeja Kudyna. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

"Tenkrát je také bláznivé pripomenutie si našich punkrockových začiatkov. Bolo to v čase, kedy sme chodili na strednú, kde sme sa mohli plne sústrediť na blbosti a na svoje hudobné vzory. Myslím, že sa tá bezstarostnosť v klipe celkom premieta," približuje singel líder kapely Mirai Navrátil.

Videoklip sa pod taktovkou režiséra Kudyna nakrúcal na Kanárskych ostrovoch. "Keď sme potrebovali komparz, nestačili sme sa diviť, koľko Čechov tam je. K tomu bol zhodou okolností asi kilometer od nás Kuba Ryba z Rybičiek 48, ktorý je pre mňa taký český priekopník pop-punku. Tak sme si napísali a párty bola na svete," dodáva Mirai.

Kombinácia nostalgickej piesne s podareným videoklipom kapelu inšpirovala k prehliadaniu starých albumov, foto, videí a všetci tak spomínali na svoje hudobné začiatky a detstvo, zo spomienok vznikli zábavné videá.

"Myslím, že klip stojí za pozretie. Naviac sme sa vďaka tomu dostali k prezeraniu starých fotiek z detstva, tak určite niečo z toho ukážeme na našich sociálnych sieťach," uzatvára Navrátil.

Štvorlístok Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Michal Stulík a Tomáš Javůrek na prelome apríla a mája zavítajú v rámci slovenského turné 27. apríla do Bratislavy, ďalšími zastávkami budú Trenčín (28. 4.), Košice (29. 4.), Nitra (5. 5.) a Žilina (6. 5.).