Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Slobodná Európa predstavuje novú zostavu kapely

Na snímke nová zostava kapely. Zľava: Laco Lučenič, Rasťo Gore, Miloslav Whisky Láber, Tomáš Tuleň Vojtek a Sveťo Korbel. Foto: FB/SLOBODNÁ EURÓPA

Slobodná Európa presunula Laca Lučeniča z postu basgitaristu na gitaristu. Jeho pôvodné miesto zaujal nový člen Rasťo Gore.

Bratislava 5. augusta (TASR) – Slobodná Európa si po úspešnom minuloročnom turné k 30. výročiu účinkovania dala koncertnú prestávku, aby po roku prišli s viacerými novinkami. Jednou z nich sú personálne zmeny v kapele, prišiel nový basgitarista Rasťo Gore, Laco Lučenič sa presunul na post gitaristu. Päticu dopĺňajú dlhoroční členovia Miloslav Whisky Láber (spev), Sveťo Korbeľ (gitara) a Tomáš Tuleň Vojtek (bicie). TASR informoval PR manažér Michal Očovan.

„Laca Lučeniča, ktorý k nám pred dvoma rokmi nastúpil na uvoľnené miesto basgitaristu, sme sa rozhodli využiť radšej ako gitaristu, keďže už od roku 1992 sa práve ako gitarista podieľal na nahrávaní našich albumov a výrazne tak ovplyvnil zvuk kapely.

Preto sme si povedali, že by bola veľká škoda nezrealizovať to aj naživo, teraz keď už je stálym členom Slobodnej Európy. Myslím, že to veľmi pozitívne ovplyvní náš koncertný sound.

Novú zostavu dopĺňa na basovú gitaru Rasťo Gore známy svojim pôsobením v Davovej psychóze, z čoho sa celá kapela veľmi teší, a už aj prvé skúšky ukázali, že to bola naozaj výborná voľba,“
uviedol pre médiá líder kapely Whisky. Kapela má aj nový manažment.

Novú zostavu si budú môcť fanúšikovia prísť pozrieť naživo na predvianočných koncertoch, ktoré kapela odohrá vo Zvolene (11. 12.), v Bratislave (12. 12.), v Žiline (19. 12.), opäť v Bratislave (24. 12.) a Košiciach (26. 12.).