Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Černobílé turné Lucie Bílej dotvorí aj svetlomaliar Alex Dowis

Česká speváčka Lucie Bílá Foto: TASR/Martin Baumann

V programe turné sú aj dva slovenské koncerty.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Černobílé turné 2013 je názov koncertného turné, ktoré už o necelý týždeň začne speváčka Lucie Bílá. Jedenásť koncertov uvedie dvomi vystúpeniami 14. a 15. októbra v Prahe. V programe turné sú aj dva slovenské koncerty, 19. októbra v Bratislave (Zimný štadión Ondreja Nepelu) a 21. októbra v Košiciach (Steel Aréna).

Jedným z hostí na turné bude aj umelec, ktorý maľuje svetlom Alex Dowis. Talent tohto svetlomaliara a iluzionistu zarezonoval u mnohých divákov v minulom ročníku súťaže Česko-Slovensko má talent. Okrem toho sa zviditeľnil aj konfliktom s Luciou Bílou. Médiá dokonca špekulovali, že po tom, čo mu Lucie vynadala, dôjde až k súdnemu sporu. Teraz bude Alex „nespievajúcim“ hosťom najväčšej hudobnej udalosti tohto roka.

„Keď mi manažér poslal esemesku s ponukou, bol som prekvapený, ale na takúto ponuku sa ťažko reaguje záporne. Navyše Lucka sa „vyhrážala“, že bezo mňa na turné nepôjde. Chvíľku som váhal, či mám zrušiť takú veľkú kultúrnu akciu, ale zato by ma armáda fanúšikov Lucie rozniesla na kopytách. Uvedomil som si, že nemám na výber,“ s úsmevom uviedol pre médiá Alex v odpovedi na otázku o pozvaní spoluúčinkovať na turné.

„Dostal som úplne voľnú ruku, čo považujem za veľký dôkaz dôvery, ktorú nemám v pláne sklamať. Na scénu sa snažím ísť maximálne pripravený, tak, aby som si ja aj diváci mohli ten moment patrične vychutnať. Pokúsim sa výtvarne doplniť Luciu v dvoch skladbách. Jedna bude maľovanie svetlom na odlišný formát plátna, než poznajú diváci z televíznej šou, a myslím si, že práve toto vystúpenie má veľký potenciál vzbudiť silné emócie. Druhú budem robiť úplne odlišnou výtvarnou technikou, ktorá je ale rovnako pôsobivá ako prvý variant. Na reakciu divákov som naozaj veľmi zvedavý,“ dodal Alex Dowis.

Vstupenky na slovenskú časť turné - koncert v Bratislave a v Košiciach - sú k dispozícii v sieti Ticketportal. TASR informoval PR manažér Rado Mešša zo spoločnosti Pro:messa.