Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Kultúra

Huslová virtuózka Vanessa-Mae príde v októbri do Košíc

Na archívnej snímke britská huslistka Vanessa Mae. Foto: TASR/Jakub Kotian

Po dlhých jedenástich rokoch sa tak 19. októbra vráti do Steel Arény, ktorú v roku 2008 vypredala do posledného miesta.

Bratislava 8. marca (TASR) - Svetovo preslávená virtuózka Vanessa-Mae pridala na zoznam svojho vypredaného svetového turné Košice. Po dlhých jedenástich rokoch sa 19. októbra vráti do Steel Arény, ktorú v roku 2008 vypredala do posledného miesta.

So sebou privezie výbornú kapelu, sprevádzať ju bude aj český sláčikový orchester a osem tuzemských vokalistov. Publiku predstaví to najlepšie zo svojej hudobnej kariéry. Hudobný dojem umocní aj vizuálna šou, na ktorej sa hudobníčka sama podieľa. TASR o tom informoval PR manažér Roman Helcl.

"Zakaždým chcem ukázať, čo všetko dokážu husle. Do Košíc priveziem svoje obľúbené kúsky z minulosti, ale tiež aj niekoľko piesní, ktoré hrám len vzácne. Teším sa na spoluprácu s českými hudobníkmi. Odporúčam, aby ste sa sústredili i na ich sóla, pretože to za to vážne stojí," hovorí Vanessa-Mae, ktorá je preslávená aj tým, že behom šou chodí hrať sóla medzi divákov.

Aj napriek tomu, že sa koncert koná až za pol roka, prípravy sú už v plnom prúde. Hudobníčka je známa svojou náročnosťou a precíznosťou. "Máme za sebou niekoľkoročnú spoluprácu s touto výnimočnou umelkyňou. Je pravdou, že jej požiadavky sú niekedy nad rámec možností, čo sa dá vôbec v našej časti Európy zabezpečiť, ale samozrejme jej pozitívny šarm nás vždy dostane na kolená a celý tím je zakaždým okúzlený jej prítomnosťou v dobách príprav," hovorí promotér koncertu Dalin Vajčner.

Svojími fúziami klasickej a populárnej hudby oslňuje Vanessa-Mae publikum po celom svete. Vďaka nesmiernej popularite predala cez 10 miliónov platní vo viac ako 100 krajinách sveta. Už v desiatich rokoch vystupovala s Londýnskou filharmóniou. Od šestnástich rokov mieša štýly a ponúka ich s roztomilým úsmevom a šarmom. Vďaka Vanesse Mae mohli milióny fanúšikov MTV objaviť napr. Bachove fugy. Vanessa-Mae, ktorú prestížny časopis People zaradil medzi päťdesiatku najkrásnejších ľudí planéty, patrí k najúspešnejším britským umelcom, ale venuje sa aj športu. Ako lyžiarka reprezentovala Thajsko na olympijských hrách v Soči.