Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

Na novom albume Vidieku bude 13-krát viac hostí, ako členov skupiny

Na archívnej spevák kapely Vidiek Ján Kuric Foto: TASR/Radovan Stoklasa

S niektorými z hostí sa skupina Vidiek znovu stretne na jesennom turné.

Bratislava 21. septembra (Teraz.sk) - Skupina Vidiek vydá v októbri po dlhých dvanástich rokoch úplne nový album s názvom „Vidiek s oblohou“. Názov albumu nemá nič spoločného s astronómiou, obloha nie je v tomto prípade nad našimi hlavami, ale čisto gastronomicky - na tanieri. Hlavným chodom je skupina Vidiek a oblohou sú mnohí hostia, známi speváci alebo hudobníci.

Spevák skupiny Vidiek Jano Kuric o tom hovorí: „Dnes sme hostí konečne zrátali a je ich 13 krát viac, než členov našej skupiny. Medzi 65 hosťami sú napríklad Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Mišo Kaščák, Pišta Vandal, alebo Pacora Trio a Puding Pani Elvisovej. A veľa našich ďalších kamarátov hudobníkov. Sám som prekvapený, že ich je až toľko, keď sme album postupne nahrávali, tak som si to ani neuvedomil.“

Foto: Vidiek


"Postupne nahrávať album" znamená v tomto prípade takmer 8 ročný proces pomalého hľadania tých správnych melódií, textov, aranžmánov, zvukov a samozrejme, spevákov a hudobníkov. Ale album je konečne hotový a 9. októbra bude pokrstený v Bratislave vo Flagship na Made In Media Party a 23. októbra sa chystá český krst na koncerte v Hard Rock Café v Prahe, kde Vidiek vystúpi benefične v rámci 16. ročníka celosvetovej kampane Pinktober.

S niektorými z hostí sa skupina Vidiek znovu stretne na jesennom turné. Už čoskoro potom, ako nový album vyjde, sa Čechomor a Vidiek s Pacora Triom vydajú na „Načo pôjdem domov Tour 2015“, aby 14. októbra spolu zahrali v Diamond People Clube v Košiciach, 15. októbra v Ministry of Fun v Banskej Bystrici, 21. októbra v Piano Clube v Trenčíne a 22. októbra v Babylone v Bratislave. Koncerty začína fenomenálny Čechomor a pokračuje Vidiek v spoločnom programe s Pacora Triom, koncerty zavŕši spoločné finále. Vstupenky si všetci záujemcovia môžu zakúpiť na www.predpredaj.sk.

Viac informácií o turné je aj na www.skupinavidiek.sk.

Ochutnávka spoločného vystúpenia skupiny Vidiek s Pacora Triom: