Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

ALBUM TALIANSKY MUZIKÁL: Vychádza výberovka súrodencov Hečkovcov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Kompilácia ukazuje, ako prirodzene sa Júlia a Peter Hečkovci dokázali presadiť na slovenskej hudobnej scéne v období jedného z jej najväčších vrcholov.

Bratislava 21. júna (TASR) - Výberový album Taliansky muzikál známej slovenskej súrodeneckej dvojice Júlie a Petra Hečkovcov, ktorý vychádza v týchto dňoch, obsahuje tie najúspešnejšie skladby a dodnes živé hity z troch albumov z obdobia rokov 1985 (Spútaná láskou), 1987 (Sny vo farbách) a 1989 (Maturitné tablo). TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Kompilácia ukazuje, ako prirodzene sa Júlia a Peter Hečkovci dokázali presadiť na slovenskej hudobnej scéne v období jedného z jej najväčších vrcholov. Zároveň potvrdzuje, že melodická pesnička bola, je a bude jedným zo základných prvkov slovenskej populárnej hudby. Na výbere, ktorý ponúka 12 skladieb, nechýbajú piesne ako Kráľovná pavlačí a dvorov, Spútaná láskou, Maturitné tablo a titulný Taliansky muzikál. Album vychádza vo vinylovej aj CD verzii.

"Možno je pre publikum zaujímavé aj to, že s nami hrali, nahrávali alebo inak spolupracovali vždy výborní hudobníci a hviezdni kolegovia. A bolo ich za tie roky skutočne dosť, medzi nimi Peter Schnábel, Andrej Šeban, Anton Jaro, Karol Oláh či Pavol Varga," hovorí Hečko.

"Skupina Knokaut mala za desať rokov hrania tri zostavy s hosťami a príležitostnými spoluhráčmi. V skupine Plus s nami hrali samé hudobné osobnosti. Všetci sú vymenovaní v booklete LP a CD. Nechceme menovať, aby sme na niekoho nezabudli. Sme vďační producentom za toto skvelé vydanie a výber, sme šťastní, že vychádza. Určite by sa dala urobiť ešte jedna taká kompilácia, pretože mnohé ďalšie skladby by si zaslúžili miesto tiež na takom výbere, napríklad Skúsme byť mladí, Brieždenie, Stretnutie s láskou, Príbeh, Hodiny na starej radnici, ale z kapacitných dôvodov to nebolo možné," dodáva Hečková.