Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Humno prinieslo do Vysokých Tatier iný druh zábavy

Majk Spirit Foto: TASR/Michal Svítok

Tatranský podnik už navštívili rôzni poprední interpreti slovenskej hudby, ako napr. Rytmus, Ego, Tomi Popovič či Majk Spirit.

Tatranská Lomnica 14. júla (TASR) – Vo Vysokých Tatrách môžu turisti počas letnej sezóny nájsť nielen turistiku a atrakcie pre rodiny s deťmi. Už viac ako tri roky je súčasťou tatranských hôr aj hudobný klub Humno, ktorý ponúka zábavu pre mladých i tých skôr narodených. "Humno je, aj bolo centrom zábavy v Tatrách, je to jediný klub svojho druhu, ktorý tu predtým nebol. Naším cieľom je, aby hostia mali u nás ďalšie možnosti zábavy počas dovolenky," objasnila pre TASR PR manažérka klubu Lenka Chovancová.

Bar, reštaurácia i hudobný klub v jednom v Tatranskej Lomnici ponúka diskotéky, ale aj žánrovo rozmanité podujatia. Tatranský podnik už navštívili rôzni poprední interpreti slovenskej hudby, ako napr. Rytmus, Ego, Tomi Popovič či Majk Spirit. "Počas leta, ktoré sme nazvali Hviezdne party leto, sme pre návštevníkov pripravili rôzne druhy party, účinkovať u nás budú zoskupenia, ktoré sa zúčastnili talentových súťaží na Slovensku a doplníme to koncertmi," upozornila Chovancová. Novinkou tohtoročnej sezóny je tzv. tatranská búrka, ktorá sa spúšťa vždy o polnoci. Ide o zvukový efekt, ktorý pomocou rôznych efektov napodobňuje búrku. Okrem iných cez leto do Tatier zavíta aj Michal Chrenko, Dominika Mirgová, či skupiny Suvereno a Peter Bič Project.

"Vždy v piatok a sobotu sú párty zamerané na inú tému, turisti sa tak môžu tešiť napr. na videodiskotéku, silent disco so slúchadlami, barmanskú šou, gogo tanečnice, ale aj módne prehliadky či bublinkové a UV párty," vymenúva Chovancová. O inú formu zábavy medzi tancujúcimi sa zase starajú animátori. Klub Humno, ktorý má kapacitu 450 ľudí, sa nachádza neďaleko údolnej stanice šesťsedačkovej lanovky. Vďaka takým exponátom, akým je v interiéri zabudovaný čierny Madonnin Cadillac, či nefalšovaný ratrak, ktorý roky upravoval tatranské zjazdovky, je vyhľadávaným miestom nielen pre lyžiarov.

Vznik takéhoto klubu v Tatrách podľa Chovancovej privítali aj jednotliví hotelieri a poskytovatelia služieb a Humno odporúčajú svojim zákazníkom. "Myslím si, že ohlasy turistov sú dobré, keďže každoročne nám rastie návštevnosť, avšak nechceme zaspať a pracujeme na zvyšovaní kvality poskytovaných služieb, napr. aj v oblasti gastronómie," konštatovala. Mimo sezóny sa zase chcú zamerať na akcie, z ktorých každá bude v inom hudobnom štýle.