Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Hviezdou 7. abonentného koncertu bude husľový génius T. Gertler

Na archívnej snímke členovia Symfonického orchestera Slovenského rozhlasu (SOSR). Foto: FOTO TASR - RTVS

Vypredaný koncert odvysiela v priamom prenose Rádio Devín.

Bratislava 8. marca (TASR) - Hviezdou 7. abonentného koncertu Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu (SOSR) bude mladý slovenský huslista Teo Gertler. Program zostavený z diel Čajkovského a Beethovena bude dirigovať Ondrej Lenárd. Koncert sa uskutoční v piatok 10. marca o 19.00 h. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.

Priblížil, že Gertler je laureátom desiatky významných medzinárodných súťaží huslistov. Na scéne debutoval ako osemročný, jeho hudobnú zrelosť, jedinečný tón a zanietenú interpretáciu už ocenili mnohé veľké svetové scény. "Je považovaný za husľového génia a svojím talentom si dokáže podmaniť publikum všade, kde sa objaví. Mal len desať rokov, keď v jednej z najnáročnejších medzinárodných súťaží mladých huslistov v Lubline predstihol svojím výkonom aj starších konkurentov a odniesol si z Poľska domov Grand Prix," predstavuje RTVS mladého huslistu uznávaného v celej západnej Európe a hlavne v Rusku. "V Moskovskej filharmónii si zahral rovno sólo a môže sa pochváliť vystúpením aj v newyorskom Lincolnovom centre, kde sa stretol s Plácidom Domingom," dodáva Púchovský.

V podaní mladého rezidenčného sólistu SOSR Tea Gertlera zaznie Koncert pre husle a orchester D dur Piotra Iľjiča Čajkovského a tiež Symfónia č. 7 A dur Ludwiga van Beethovena.

Vypredaný koncert odvysiela v priamom prenose Rádio Devín.