Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

I. Gottová odložila distribúciu filmu Karel v Česku aj na Slovensku

Majster Karel Gott. Foto: PR Karel Gott

Zrušenie plánovanej premiéry i distribúcie dokumentu Gottovú mrzí.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Na dlho očakávaný film Olgy Malířovej Špátovej Karel si budú musieť počkať fanúšikovia Karla Gotta v Česku i na Slovensku. Vzhľadom na prísne hygienické opatrenia vstupujúce do platnosti v Českej republike od pondelka (12. 10.), v dôsledku ktorých zatvárajú všetky kiná na území krajiny, zrušila produkčná spoločnosť Karel Gott Agency a distribučná spoločnosť Bontonfilm českú slávnostnú premiéru (14. 10.), ale aj distribučnú premiéru plánovanú na 15. októbra. Situácia v ČR ovplyvnila aj uvedenie filmu v slovenských kinách. TASR o tom informovala PR manažérka Stanislava Borská.

Producenti filmu, ktorý prináša otvorený a úprimný portrét slávneho speváka, sa v nadväznosti na zrušenie českej premiéry rozhodli, že zastavia uvedenie dokumentu aj na Slovensku. "Som nútená slávnostnú premiéru i distribúciu filmu odložiť na neurčito, nielen u nás, ale aj na Slovensku. Karel bol vždy srdcom česko-slovenský spevák a celý život vystupoval s rovnakou radosťou ako v Čechách, tak aj na Slovensku. Film si preto zaslúži, aby bol slávnostne uvedený v oboch krajinách súčasne a podľa možností za priaznivejšej situácie. Verím, že to slovenskí priaznivci pochopia," komentovala odloženie slávnostnej premiéry i distribúcie filmu Karel jeho hlavná producentka Ivana Gottová.

Zrušenie plánovanej premiéry i distribúcie dokumentu Gottovú mrzí. "Chcela som vás v týchto ťažkých časoch filmom Karel potešiť a povzbudiť, ale nedá sa nič robiť. Ako vieme, situácia je vážna a zdravie všetkých ľudí je na prvom mieste! Úprimne dúfam, že čoskoro bude príležitosť vám film predstaviť," dodala.