Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

IL DIVO sa na jeseň vrátia do Bratislavy

IL DIVO SA NA JESEŇ VRÁTIA DO BRATISLAVY Foto: Amadeus/IL DIVO

30 miliónov predaných albumov, 160 zlatých a platinových hitov v 35 krajinách sveta.

Bratislava 5. marca (OTS) - To sú obdivuhodné čísla, ktoré spája kvarteto IL DIVO veľmi úspešné aj v našich končinách. IL DIVO sa vracajú na Slovensko a 27. októbra potešia všetkých svojich fanúšikov v Incheba Expo Aréne Bratislava.

Po tom, čo v roku 2003 porotca televíznej reality show a mega producent Simon Cowell spojil Ursa Buhlera, Sebastiena Izambarda, Carlosa Marina a Davida Millera do formácie Il Divo, štvorčlenná multinacionálna vokálna skupina zostáva jedným z najväčších hudobných fenoménov milénia. Kvarteto spopularizovalo žáner dnes známy ako operný pop, v roku 2006 boli zapísaní do Guinessovej knihy rekordov ako komerčne najúspešnejšia skupina v klasickom hudobnom mixe žánrov v medzinárodnej hudobnej histórii.
IL DIVO SA NA JESEŇ VRÁTIA DO BRATISLAVY
Foto: Amadeus/IL DIVO

Carlos Marin o ich začiatkoch: „Myslel som si, že len urobíme nahrávku a vrátime sa späť do divadla, či opery…No dnes pripúšťam, že som sa mýlil. Zastavím sa a poviem si: Wow! Spievali sme s kráľovskými šľachticmi a prezidentami. Obama, Bush a dokonca aj Gorbačov prišli za nami a chceli spoločné foto. Niekedy sme mali neuveriteľné zážitky. Mám pocit, že pozerám film, pretože sám sebe neverím, že sa mi to naozaj stało…

Miešaním operných techník s romantickými a populárnymi piesňami, Il Divo prekonali rekordy, vyhrali každé existujúce ocenenie v kategórii klasického mixu žánrov, delili sa o mikrofón s hviezdami Celine Dion a Barbra Streisand a priniesli dokonalú zmes štýlov a obsahu, obrazu a hudby, hlboký talent a prenikavú vášeň miliónom po celom svete.

Na začiatku Urs (Švajčiarsko), Carlos (Španielsko), Sebastien (Francúzsko) a David (USA) boli štyria cudzinci rôznych národností, každý s výrazným, no veľmi rozdielnym hudobným pozadím. Spočiatku jediné, čo mali spoločné, bola vášeň pre hudbu, spolu s určitou zvedavosťou, keď boli spojení do kvarteta. No keď začali spolu spievať, stalo sa niečo výnimočné.
Hviezdny úspech ich prvého albumu, Il Divo (2004), ktorého sa len za prvých 6 týždňov predalo viac ako milión kópií vo Veľkej Británii a nakoniec boli na vrchole rebríčkov v 12 krajinách sveta, nenechal nikoho na pochybách, že Il Divo je viac ako len humbug hudobného priemyslu.

Ich prvé turné vypredalo koncerty v 69 mestách v 18 krajinách. U svojho obecenstva vzbudili túžbu s ich zmesou klasickej a populárnej hudby viacerých jazykov, ktorú budú môcť 27.októbra zažiť opäť aj fanúšikovia, či predovšetkým fanynky na Slovensku v bratislavskej Inchebe.

Predaj vstupeniek začína v piatok 6.marca o 9:00 hodine v sieti Ticketportal.
Skvelý darček k MDŽ.