Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Speváci z Il Divo sa tešia na návrat do Bratislavy

Il Divo Foto: TASR/AP Photo/Lo Sai Hung

Il Divo sa v slovenskej metropole zastavia 19. septembra. Svetoznámi pop-operní umelci zaspievajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Vokálna štvorica, ktorú svet pozná pod názvom Il Divo, momentálne predstavuje svoj aktuálny album Wiked Game na Il Divo World Tour 2012.

Šarmantný hudobný štvorlístok - americký tenorista David Miller, španielsky barytonista Carlos Marín, tenor Urs Bühler zo Švajčiarska a francúzsky spevák operného popu Sébastien Izambard, už má za sebou koncerty v Ženeve, Zürichu, Rotterdame a Barcelone.

Dnes ich čaká Madrid a cez víkend absolvujú vystúpenia v portugalskom Lisabone. Urs Bühler pre TASR potvrdil, že Il Divo prežívajú veľmi rušný a nabitý týždeň. V rozhovore spomenul aj viedenskú Stadthalle, ktorú dokonalé hlasy vypredali pred týždňom. V piatok 20. apríla priniesla štvorica speváckych hviezd, ktorú pred rokmi spojil manažér Simon Cowell, v rakúskej metropole nezvyčajný zážitok nielen divákom.

"Bolo to fantastické! Bol som veľmi prekvapený, pretože publikum v krajinách ako Švajčiarsko, Nemecko, Rakúsko je trošku iné. Má inú mentalitu ako napríklad návštevníci koncertov v Španielsku alebo Južnej Amerike, kde sú ľudia oveľa viac otvorení. Ale vo Viedni to bolo prekvapenie. Užili sme si absolútne fantastické nadšené publikum," konštatoval sympatický Švajčiar, ktorý žil osem rokov v Amsterdame. Aj preto bol pre neho koncert v Holandsku "akoby návratom domov".



"Túto časť turné si skutočne veľmi užívam," potvrdil tenorista a ďalej prezradil, že skupina sa pred vystúpeniami nevyžíva v nijakých zvláštnych rituáloch.

"Obvykle prichádzame na miesto koncertu asi tri hodiny pred začiatkom šou, absolvujeme zvukovú skúšku. Potom si dáme večeru, ideme sa pripravovať do šatne, oblečenie a tak. Pred koncertom sa ešte pozdravíme so skupinou asi 50 fanúšikov v rámci 'meet and greet', fotografujeme sa s nimi." V čase, keď majú Il Divo pred samotným vystúpením ešte asi polhodinku pre seba, Urs Bühler zostáva sám. "Vtedy som skutočne rád, keď môžem byť úplne sám. Dávam sa dokopy, rozcvičujem si hlas, pripravujem sa na vystúpenie, aby som na pódium vystúpil v správnej nálade," vysvetlil 40-ročný umelec, ktorý si spolu s Il Divo zaspieval na Slovensku po prvý raz minulý rok v auguste.

Dodnes s radosťou spomína na vystúpenie na Bratislavskom hrade: "Bol to veľmi teplý deň, bolo krásne a bol spln. Po koncerte sme mali veľkú recepciu. Rozprávali sme sa s mnohými Bratislavčanmi, spoznali sme nových ľudí. Bolo to úžasné a veľmi sa tešíme na to, keď sa v septembri vrátime do Bratislavy."

Skupinu čaká v najbližších mesiacoch šnúra koncertov v Kanade a USA. Do Európy sa vráti v septembri. Il Divo sa v slovenskej metropole zastavia 19. septembra. Svetoznámi pop-operní umelci zaspievajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.