Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

IMT Smile a Čechomor na jednom pódiu ponúkli špičkový zážitok

Ivan Tásler Foto: TASR/František Iván

IMT museli pridaťť hity Opri sa o mňa a Exotika, potom ich diváci vytlieskali ešte raz a s poďakovaním Ivana Táslera za perfektnú atmosféru dostali aj prídavok vo forme piesne Srdce jako kníže Rohan.

Bratislava 3. mája (TASR) – Dvakrát sa musela vrátiť skupina IMT Smile na koncertné pódium v stredu večer (2.5.) v bratislavskej Starej tržnici. Ku skvelej nálade publika prispela podstatným dielom aj známa skupina Čechomor, ktorú si Táslerovci pozvali ako hosťa na turné IMT Smile Tour 2012.

Spoločný koncert je pokračovaním spolupráce na ich ostatnom albume Místečko, na ktorý im dvoma piesňami Místečko a Andulka prispel autorsky Ivan Tásler.

Po predkapele Aimee z Dunajskej Stredy, ktorá vzišla zo súťaže Jack Music Štart v Rádiu Expres prišla na pódium skupina Čechomor. Jej frontmani Karel Holas (husle) a František Černý (gitara) sú už skúsení muzikanti, od prvej chvíle nenechali nikoho na pochybách, že teplota v tržnici bude stúpať.

Aj stúpala, vďaka pesničkám Mezi horami, Větříček, Rehradice, Hruška, Voják, Na Vsetíně páni, Pivničková a dvom pesničkám z najnovšieho albumu Místečko - Limbora a Kněždubská věž. Došlo aj na známu pieseň Básnířka, ktorú hrávali spolu s Jaromírom Nohavicom na spoločných koncertoch.

V závere ich setu sa k nim pridala na pódiu skupina IMT Smile, aby spolu ponúkli pieseň Místečko z rovnomenného albumu, ktorú pre "čechomorcov" napísal práve Ivan Tásler. Po nej nasledoval aj známy song Gorale.



Potom už patrilo pódium skupine IMT Smile. Prvú trojicu tvorili hity Nepoznám, Duch človeka a Nedá sa ujsť, od prvej chvíle sa k Ivanovi pripojil mohutný zbor celého hľadiska. Po dvoch pesničkách - Viac a Oko z nového albumu Rodina ďalšie hity Veľa lásky a Len tebe. A ešte raz sa vrátila na pódium aj skupina Čechmor, aby spolu s Táslerovcami dali pesničku Za dedinou a Keby som ja stvoril svet z nového albumu.

Atmosféra gradovala pri každej ďalšej piesni, boli nimi Vrany, Veselá pesnička, Mám krásny sen, Bozk a záverečná Ľudia nie sú zlí. IMT museli pridať, opäť hity Opri sa o mňa a Exotika, potom ich diváci vytlieskali ešte raz a s poďakovaním Ivana Táslera za perfektnú atmosféru dostali aj druhý prídavok vo forme piesne Srdce jako kníže Rohan, ktorú pre Richarda Müllera na text Michala Horáčka zložil Ivan Tásler.

"Je to vždy príjemný pocit, keď sa sála naplní, dnes to tu bolo na prasknutie, takže super. V podstate celkom úspech na tieto dnešné pomery, ktoré skupiny majú. Veľká vďaka fanúšikom, že prichádzajú stále každým rokom na tieto koncerty, že poznali už nové pesničky, pesničku 'Viac' si spievali so mnou... Paráda a teším sa z toho," povedal po koncerte pre TASR Ivan Tásler.



K spoločnému koncertu s Čechomorom líder kapely dodal: "Skúsili sme opäť niečo iné, niečo možno na prvý pohľad nie tak jednoznačné, rozdielne žánre. Mám z toho dobrý pocit, ešte v Prahe nás čaká spoločný koncert. Medzi mnou a Karlom Holasom sa vytvorilo priateľstvo a veľmi silné hudobné puto, páči sa mi to, čo sa deje, keď sme spolu na pódiu. Sú ľudia, s ktorými keď sa postavím spolu na pódium, všetko je jasné a Karel sa stal jedným z nich. Určite ešte niečo vymyslíme."

Ďalšími zastávkami na IMT Smile Tour 2012 budú po Bratislave už v piatok 4. mája Banská Bystrica, po nej Trenčín (11.5.), Žilina (12.5.). Turné ukončia spolu s Čechomorom 15. mája v Prahe vo veľkom sále Lucerny. Na tento koncert sa celá kapela mimoriadne teší.